Jak szybko upiec szarlotkę?

26 listopada 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kiedy w  jesienne wieczory siedzimy w fotelu z kubkiem gorącej herbaty, często nachodzi nas ochota na pyszny deser. Najlepiej, gdy jest to domowe ciasto. Aromat pysznych dodatków, zapach cukru waniliowego, woń prażonych jabłek…..

Marka Stovit, aby wydobyć kwintesencję domowego ciepła, proponuje konsumentom kolekcję jabłek prażonych „Fruta”. Do wyboru mamy pięć słodkich kompozycji: jabłka prażone z cukrem, jabłka i brzoskwinie prażone z cukrem, jabłka prażone z cynamonem, jabłka prażone ze skórką pomarańczową oraz jabłka prażone z rodzynkami.

Rodzinny słoik Fruty zawiera 720 gram prażonych jabłek z dodatkiem wyszukanych kompozycji. Produkt nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Nowa odświeżona etykieta Fruty, przyciąga uwagę konsumenta już na półce w sklepie. Wizerunek owoców połączony z ciepłymi barwami etykiety, a także „owocowa zakrętka”- to znak rozpoznawczy tej grupy produktów.  Na każdym ze słoików w zależności od preferowanego przez nas smaku jabłek, znajdziemy również przepisy na domowe wypieki. Smakowity przepis na szarlotkę znajdziemy na etykiecie jabłek prażonych z cukrem, jabłka z rodzynkami to wykwintny jabłecznik na biszkopcie, jabłka z brzoskwiniami to słodka kruszonka, jabłka z cynamonem prezentują przepis na domowy piernik, a jabłka ze skórką pomarańczową to przepis na kruchą tartę.

Duże opakowanie (720g) czyni z Jabłek „Fruta” produkt rodzinny i wydajny. Słoik wystarcza na dużą blachę ciasta, nadzienie do sporej porcji naleśników i gofrów dla całej rodziny. Pozostaje też zdrową alternatywą dla słodyczy podjadanych przez dzieci. Świetnie sprawdza się jako deser osoby będącej na diecie odchudzającej.

Jabłko lubi kusić

Dzięki owocowym delicjom marki „Stovit” już w kilka chwil wyczarować możemy kulinarne rarytasy. Prażone jabłka w połączeniu z goframi, biszkoptami, kruchymi wafelkami lodami to doskonała alternatywa dla ciężkich, kalorycznych słodkości. Owocowym musem „Fruta” możemy nadziewać naleśniki i pierogi, smarować omlety, mieszać go z makaronem i ryżem. Prażone jabłka delikatnie pieszczą podniebienie w szarlotkach czy francuskich ciasteczkach. Najlepiej smakują podawane na ciepło z dodatkiem   bitej  śmietany.

Dzięki  marce  „Stovit”  wszystkie   wytworne   potrawy  i  desery  z  dodatkiem  jabłek przygotujemy bez żmudnego obierania owoców i wielu godzin spędzonych w rozgrzanej, zadymionej kuchni.

Owocowe smakołyki od „Stovitu” to idealna propozycja dla aktywnych i nowoczesnych konsumentów, którzy tęsknią za babcinymi, letnimi słodkościami. Jabłkowe przysmaki „Fruta” zostały stworzone z dorodnych, świeżych, starannie wyselekcjonowanych owoców, a precyzyjna receptura przygotowywania, prażenia i łączenia jabłek z dodatkami sprawia, że w każdym słoiczku odnajdziemy prawdziwy smak dzieciństwa.

I dla zdrowia i dla urody

Dietetycy zgodnie podkreślają, że w prawidłowo zbilansowanej diecie nie może zabraknąć owoców. Prażone przysmaki „Fruta”  nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, dlatego kryją w sobie bogactwo wartości odżywczych właściwych świeżym owocom. Główny składnik musów – jabłka – zawierają pektyny, które oczyszczają organizm z substancji toksycznych. Te najpopularniejsze owoce polskich sadów, są obfitym źródłem witaminy C, która wzmacnia układ odpornościowy.

Ceny produktów:

·     Jabłka prażone z cukrem „Fruta” ( 720g ) 6,19zł
·     Jabłka i brzoskwinie prażone  z cukrem „Fruta” ( 720g ) 6,19 zł
·     Jabłka  z cynamonem prażone z cukrem „Fruta” ( 720g ) 6,19 zł
·     Jabłka ze skórką pomarańczową prażone z cukrem „Fruta” ( 720g ) 6,19 zł
·        Jabłka i rodzynki prażone z cukrem „Fruta” ( 720g ) 6,19 zł

Do nabycia w handlu tradycyjnym i nowoczesnym na terenie całego kraju
Zapraszamy na stronę internetową producenta: www.stovit.com.pl

Przeczytaj również:



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

5 komentarzy do Jak szybko upiec szarlotkę?

  1. avatar Gość pisze:

    ja dzisiaj piekę szarlotke, szkoda, że nie mam tych jabłuszek:(

  2. avatar magda_em pisze:

    A ja mieszam odmiany i za każdym razem szarlotka smakuje inaczej!

  3. avatar kleo-p pisze:

    Często piekę, ale sama przygotowuję jabłka z mojej ulubionej odmiany: Closter

  4. avatar Barbara pisze:

    Moja babcia piekła niezrównane szarlotki!

  5. avatar Caroline pisze:

    Uwielbiam szarlotkę, zwłaszcza posypaną dużą ilością cukru pudru…

Dodaj komentarz do kleo-p


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...