Kapuśniaczki drożdżowe
Zgrabne, małe, pyszne!

Kategoria: Przystawki

Sernik z kulkami maku
Pieczenie w kąpieli wodnej

Kategoria: Słodkości

Czekoladki kokosowe z orzechami i alkoholem
Po tym czasie zdjąć ostrożnie z papieru, ułożyć na półmisku i wstawić ponownie do lodówki na godzinę.

Kategoria: Słodkości

Ciastka Amerykanki
Spód amerykanek smaruje lukrem i odstawiam do wyschnięcia.

Kategoria: Słodkości

Ciasto Marzenie
Dno dwóch foremek wyłożyć waflami

Kategoria: Słodkości

Galaretowiec
Każdą galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody-odstawić do stężenia

Kategoria: Słodkości

Rolada z jabłkami
Upieczone ciasto wykładamy na ściereczkę posypaną pudrem

Kategoria: Słodkości

Ciasto mannowiec
Posypać cukrem pudrem, pozostawić do ostygnięcia.

Kategoria: Słodkości

Ciasto Krucha Krówka
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień

Kategoria: Słodkości

Drożdżowe bez wyrabiania
Tak przygotowaną kruszonkę sypiemy na ciasto i wstawiamy do zimnego piekarnika na 45 min w 155 st.

Kategoria: Słodkości

Ciasto Kokosowe cudo!
Ciasto posypujemy obficie kokosem.

Kategoria: Słodkości

Fale Dunaju
Kroić w przeciwnym kierunku jak są ułożone jabłka - wtedy wyjdą fale.

Kategoria: Słodkości

Rogaliki dwukolorowe
Upieczone rogaliki ponakłuwać od spodu wykałaczką i zanurzać w syropie , żeby nasiąkły syropem.Po chwili wyłożyć na talerz aby obeschły.

Kategoria: Słodkości

Trufle czekoladowo-rumowe
Gotowe trufelki wstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc)

Kategoria: Słodkości

Słodki salceson
W butelce trzeba odciąć szyjkę aby swobodnie wlewać masę, gdy całość ostygnie a masa stężeje odcinamy plastik butelki i kroimy salceson

Kategoria: Słodkości