Ciasto Krucha Krówka

30 listopada 2010, dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

ciasto:

3 szklanki mąki pszennej
2 całe jajka
10 dag masła
1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
4 łyżki miodu
0,5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy Delecta
wykonanie:

wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części. Piec w zwykłych blaszkach w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut.
1 masa:

  • 0,5 litra śmietany 30 %
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 śmietan-fix Delecta

wykonanie:

Śmietanę schłodzić, a następnie ubić ze wszystkimi dodatkami na sztywno.
2 masa:
średnia puszka gotowej masy krówkowej i 20 dag pokrojonych orzechów włoskich.
wykonanie ciasta:
jedno ciasto posmarować bitą śmietaną, przykryć drugim ciastem i trochę docisnąć. Drugie ciasto posmarować masą krówkową i posypać orzechami. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień

file1291126430