Ciasto Krucha Krówka
Artykuł zewnętrzny
ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
2 całe jajka
10 dag masła
1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta
4 łyżki miodu
0,5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy Delecta
wykonanie:
wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części. Piec w zwykłych blaszkach w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut.
1 masa:
- 0,5 litra śmietany 30 %
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 3 śmietan-fix Delecta
wykonanie:
Śmietanę schłodzić, a następnie ubić ze wszystkimi dodatkami na sztywno.
2 masa:
średnia puszka gotowej masy krówkowej i 20 dag pokrojonych orzechów włoskich.
wykonanie ciasta:
jedno ciasto posmarować bitą śmietaną, przykryć drugim ciastem i trochę docisnąć. Drugie ciasto posmarować masą krówkową i posypać orzechami. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień