Wesoły torcik

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Biszkopt:
    3 jajka
    ¾ szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    ½ kg truskawek (mogą być mrożone)
    2 galaretki truskawkowe
    czekoladowe drażetki do dekoracji


      Upiec biszkopt w kształcie serca lub wyciąć z upieczonego ciasta lub upiec w formie serce.

      Jedną galaretkę rozpuścić w 1 i ½ szklanki wody a drugą w 1 szklance wody.

      Truskawki zmiksować i wymieszać z wystudzoną galaretką rozpuszczoną w 1 szklance wody.

      Biszkopt przekroić na połowę i przełożyć tężejącą masą. Wstawić do lodówki. Drugą galaretkę jak się zsiądzie posiekać drobno i wyłożyć na wierzch ciasta. Udekorować drażetkami.

      file1263738627



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz