Odp: Coś na poprawe samopoczucia?
A badałaś poziom wit D ,może masz za mało .W okresie zima-jesień trzeba uzupełniać ,bo popadamy w apatię i depresję .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A badałaś poziom wit D ,może masz za mało .W okresie zima-jesień trzeba uzupełniać ,bo popadamy w apatię i depresję .
A może spróbuj herbatkę konopną
Gdy mam złe samopoczucie, zawsze sięgam po herbatę. Lubię różne herbaty owocowe, zobaczcie: ale mimo to nie pogardzę również herbatami ziołowymi.
A ja niestety po czekoladę... Wczoraj zjadłam pół mlecznej...
Obniżone samopoczucie zwłaszcza jesienią to niedobory witaminy D, okazuje się że ta witamina bierze udział w większości procesów w naszym organizmie i można ją uzupełnić o tej porze roku jedynie suplementacją, w produktach spożywczych jest jej za mało, a jesienią i zimą w naszej szerokości geograficznej synteza skórna jest w tym czasie niemożliwa.
Ostatnio edytowany przez patra (2016-11-11 14:50:47)
Złe samopoczucie może być spowodowanie wieloma czynnikami, ale najczęsciej to nieodpowiednia dieta sprawia ze człowiek źle się czuje. Olej kokosowy czy sok malinowy to produkty któree zawsze znajduja się w mojej kuchni i dzieki nim jedzenie nie jest tluste, a jest zdrowsze i ja się lepiej czuje.
> malinka napisał/a:
> A ja niestety po czekoladę... Wczoraj zjadłam pół mlecznej...
----------------------------------------------
Ja przedwczoraj Mleczna z pomarańczą. A dziś będę ratować się czekoladowym jaglanym budyniem.
Mi najbardziej poprawia samopoczucie ulubiona muzyka, reggae albo folk
Żelki haribo:)
W tym temacie mogę polecić napój kava kava super poprawia nastrój. Taki właśnie specyfik stosują ludzie z wysp pacyficznych. Jest to bardzo zdrowy zamiennik alkoholu który można kupić już w Polsce.
Z codziennych rzeczy to czekolada i chilli mocno podnosi poziom endorfin.
Ostatnio edytowany przez Zoomie (2019-05-21 08:34:44)
> ribbon9 napisał/a:
> Mi najbardziej poprawia samopoczucie ulubiona muzyka, reggae albo folk
Taaak, muzyka ma moc! Mnie potrafi czasami wyciągnąć z totalnego dołka i postawić na nogi
Na wzrost poziomu endorfin w organizmie najlepiej wplywa czekolada i ostre przyprawy
Bieganie rano - to mój sposób na więcej endorfin i lepsze samopoczucie!
Rozmowa na pozytywne tematy:)
Szkoda, że w depresji nawet dotychczas skuteczne sposoby poprawiania sobie nastroju przestają działać
Mi kontakt z przyrodą najlepiej poprawia samopoczucie...
No niby są, ale zawsze to lepiej by było jednak umieć sobie radzić z takimi stanami bez "pomocy". Niektórzy bardzo się do takiego wspomagania przyzwyczajają. Jest to jakieś rozwiązanie, ale w dłuższej perspektywie dobrze by było połączyć z jakąś terapią, na której można nauczyć się regulować sobie nastrój w inny sposób i pozbywać problemów, które obciążając nas przyczyniają się do obniżenia nastroju. Nie jestem anty względem takiego rozwiązania, bo sama brałam kiedyś leki, ale jak się tak je bierze i bierze, a nic innego się nie zmienia, to czasami to nie jest wystarczające.
Warto zadbać o to, żeby otaczać się tym co przyjemne, wyeliminować toksycznych ludzi z kontaktów, znaleźć sobie jakieś rozwijające hobby...
A mi wystarcza że słońce zaświeci i już mam lepszy humor:)
Relaks, sen, medytacja, olejki zapachowe.
Ja na poprawę nastroju idę na długi spacer, najchętniej wieczorem:)
Kakao z wiórkami kokosowymi polecam:)
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź