Ryż marki Britta – 5 rodzajów

8 sierpnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ryż Biały
Ryż Biały marki Britta to 100% ryż długoziarnisty, pochodzący z czystych ekologicznie terenów Ameryki Południowej. Charakteryzuje się twardą strukturą, śnieżnobiałym kolorem, wyśmienitym smakiem i delikatnym aromatem. Ma wszechstronne zastosowanie. Można go dodawać nawet do ciast i deserów.

Ryż Parboiled
Ryż Gold Parboiled marki Britta to preparowany termicznie ryż charakteryzujący się delikatnym, złocistym kolorem. Po ugotowaniu jest sypki, puszysty i nigdy się nie skleja.
Polecany do pieczeni, smażonych i gotowanych ryb, potraw z warzyw, a także sałatek i deserów owocowych.

Ryż Brązowy
Ryż Brązowy marki Britta to pochodzący z Grecji ryż naturalny najwyższej jakości. Ma lekko orzechowy smak, w porównaniu z ryżem białym jest mniej słodki. Gotuje się go 35 min, a po ugotowaniu jest lekko kleisty. Produkt umożliwia przygotowanie zarówno tradycyjnych, jak i wyszukanych potraw. Idealnie komponuje się z potrawami warzywnymi, mięsnymi, rybnymi, sałatkami oraz daniami typu casserole.

Ryż Jaśminowy
Ryż Jaśminowy marki Britta to ryż o smukłych, śnieżnobiałych ziarnach. Cechuje go woń kwiatów jaśminu, która uwalnia się w trakcie gotowania. Po ugotowaniu jest lekki, sypki i nigdy się nie skleja. Dzięki wyjątkowemu aromatowi Ryż Jaśminowy doskonale współgra z wieloma potrawami. Ryż Jaśminowy marki Britta idealnie komponuje się z owocami morza, drobiem, dziczyzną i orzechami. Szczególnie polecany do dań kuchni tajskiej.

Ryż Dziki
Ryż Dziki marki Britta to lekki, sypki ryż o podłużnym czarno-brązowym ziarnie i wyczuwalnym orzechowym aromacie. Jego ziarna podczas gotowania zwiększają swoją objętość i pękają, ukazując jasne wnętrze. Ryż Dziki jest idealny do przystawek i wykwintnych dań głównych. Komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami, dzikim ptactwem i owocami morza. Wykorzystywany jest także do sałatek i egzotycznych potraw. Tworzy znakomite zestawienie z Ryżem Białym marki Britta.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

38 komentarzy do Ryż marki Britta – 5 rodzajów

  1. avatar Sylwunnia25 pisze:

    Brązowy ryż- takiego jeszcze nie jadłam a chętnie spróbuje :) obecnie jestem na diecie i pochłaniam ryż w ilościach hurtowych, więc jakaś odmiana… nawet kolorem się przyda :)

  2. avatar mojetworyprzetwory pisze:

    Nie znam tego ryżu, chętnie przetestuję.

    http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/

  3. avatar Kama pisze:

    Nie testowałam a ryż brązowy chętnie bym posmakowała by mieć porównanie do innych firm.
    http://to-be-skinnyy.blogspot.com/

  4. avatar Szybkie gotowanie pisze:

    Lubię potrawy z ryżem, więc chętnie je przetestuję:)) blog kulinarny: http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/

  5. avatar vnesia pisze:

    Z chęcią przetestuję te rarytasy.

    Pozdrawiam serdecznie, vnesia. :)

    BLOG : http://vnesia.blogspot.com/
    MAIL : [email protected]

  6. avatar Zuzik pisze:

    Uwielbiam ryż :) Z pewnością przetestuję i stworze kilka ciekawych potraw z ryżem ;)
    http://studenteat.blogspot.com/

  7. z checia przetestuję wraz zrodzinką :) może uda nam sie wymyslic jakies smaczne danie :)
    http://agatawonderland.blogspot.com/

  8. avatar goldonna pisze:

    Nie mam kulinarnego blogu, ale z chęcią przetestuję ryż. Bardzo lubię ryż z warzywkami, ziołami, więc na pewno jakieś danie smaczne wyczaruje :)
    Mój blog: http://goldona.blogspot.com/
    pozdrawiam!

  9. avatar monidecor pisze:

    Ja jeszcze nie współpracowałam z marką Britta, uwielbiam ryż, szczególnie te dzikie odmiany i chętnie wypróbuję
    http://slaboscipewnejkobiety.blogspot.com/

  10. avatar black_widow pisze:

    Kocham ryż! Co prawda mój blog jest kosmetyczny, ale z chęcią wypróbuję te smakołyki:) http://glamourka89.blogspot.com/