Kurczak w kapuście pekińskiej

16 stycznia 2012, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 kg.piersi z kurczaka,

1/2 kapusty pekińskiej,

3-4 marchewki,

1 większa cebula,

3 łyżki sosu sojowego,

sól,

pieprz.

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i przesmażyć ( krótko) na dużym ogniu.

Marchewki zetrzeć na na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na oleju.

Kiedy będzie miękka,dodać pokrojoną w piórka cebulę,potem poszatkowaną kapustę i kurczaka – wszystko razem przesmażyć.

Po ok.5 min. dodać sos sojowy i 1/4 szklanki wody.

Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z ryżem.

file1264865240



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Kurczak w kapuście pekińskiej

  1. avatar Jedwabna pisze:

    WYgląda bardzo smacznie

Dodaj komentarz do Jedwabna


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....