Konkurs z Dan Cake – wyniki!

21 sierpnia 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

przepis

Serdecznie dziękujemy wszystkim za ogrom pysznych i zdrowych przekąsek, jakie zaprezentowaliście w konkursie z marką Dan Cake – do wygrania były 3 opiekacze do kanapek panini!

Zadanie konkursowe brzmiało: Podaj swój sprawdzony sposób na szybką, pożywną i zdrową przekąskę…

Komisja redakcyjna wyłoniła 3 autorów pomysłowych przekąsek, ale było to niezmiernie trudne zadanie!  Oto 3 osoby, do których trafia opiekacze:

Milla

Szybki i sprawdzony przepis na pożywny placek, który każdego zaskoczy swoim smakiem (nie żartuję!). Ale na szczęście jest to pozytywne zaskoczenie, bo przepis co prawda nie jest oklepany, ale szybko znajduje nowych fanów.

-2 bataty
-granat
-szpinak i rukola
-cebula
-sól i pieprz
-oliwa

Bataty i cebule obrać i zetrzeć na tarce (najlepiej nie na najmniejszych oczkach). Szpinak i rukolę bardzo drobno posiekać i wymieszać z batatami i cebulą. Doprawić. Na patelnię wylać odrobinę oliwy i gdy tłuszcz się rozgrzeje wyłożyć na niego naszą masę z batatów i zieleniny. Smażyć przez ok.10 minut aż placuszek będzie lekko zarumieniony. Wyłożyć go na talerz i posypać owocami granatu. Można także rozsmarować na placku serek ricotta bądź mascarpone i dopiero dodać granat.
Mniam, ale się zrobiłam głodna!

 

Mariola Grzęda

 

Tatar z tuńczyka na ziemi z lasu składniki

1 opakowanie tuńczyka w oleju
1 cebula czerwona
1 ogórek kiszony
1 papryka czerwona marynowana

sos

1 łyżka musztardy rosyjskiej
1 łyżka glassy balsamicznej

Dekoracje

grzybki marynowane
1 papryka zielona marynowana
szczypiorek
tymianek Wykonanie
Przygotowanie sosu. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oleju z tuńczyka
dodajemy musztardę, glasę wszystko dokładnie mieszamy wstawiamy do
lodówki w celu schłodzenia.
Paprykę czerwoną, zieloną, cebulę i ogórek kroimy w kostkę. Na
talerzu pędzlem smarujemy sos, na którym stawiamy rant. Na spód
układamy paprykę czerwoną, ogórek kiszony, cebulę czerwoną, tuńczyka
oleju. Na sosie układamy pokrojoną zieloną paprykę, grzybki,
szczypiorek, tymianek. Można doprawiać solą i pieprzem jak ktoś lubi
bardziej wyrazisty smak.

 

Katarzyna Lewandowska

pl

Placuszki z cukinii z sosem miętowym: cukinie zetrzeć na tarce, dodać jajko, pół szklanki maki, troszkę mleka, sól i pieprz, jogurt wymieszać z posiekanymi listkami mięty. Placuszki smazyć na rozgrzanym tłuszczu i polać sosem, pycha!

 serdeczne gratulacje!

Opis nagrody: Opiekacz do Panini Marki Dan Cake, to doskonałe rozwiązanie dla miłośników włoskich przekąsek. To także szybki i wygodny pomysł na podgrzanie lunchu w pracy i w domu – słodkich bułeczek lub wytrawnych kanapek. Urządzenie jest łatwe w obsłudze, posiada system blokady, ponadto zajmuje mało miejsca. Projektanci zadbali o nienagrzewający się uchwyt i mechanizm zawijania przewodu – zapewniające bezpieczeństwo obsługi. Opiekacz do panini pozwoli odkryć Ci wiele inspirujących i prostych przepisów.

 

toster

 

Nagrody wysyła redakcja. Laureatów powiadomimy osobiście.

 

toast with cream cheese and fresh berries

Salmon sandwiches with the fresh vegetables

 

Regulamin konkursów dostępny TUTAJ

 

zobacz również:

 

 Letni Konkurs CLEANIC– do wygrania, aż 7 atrakcyjnych zestawów!

Letni konkurs z Ahmad Tea! Wygraj zestaw herbat!

Konkurs z marką Wendre! Dbamy o Twój sen

Lato z Urodaizdrowie.pl – Wakacyjny relaks z nagrodami!

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

176 komentarzy do Konkurs z Dan Cake – wyniki!

  1. avatar Jola pisze:

    Składniki:

    -banan
    -pół szklanki mleka
    -30 ml wody
    -łyżka brązowego cukru
    -kilka kostek lodu

    W blenderze wymieszać banana z mlekiem. Wlać wodę i brązowy cukier. Dodać kostki lodu i zmiksować. Wlać do szklanek i podawać.

    Super zdrowy i super szybki :)

  2. avatar mysiowa pisze:

    Rulecik marchewkowy
    pół kilo marchewki
    4 jajka
    ząbek czosnku
    5 dkg margaryny
    pęczek szczypioru
    pęczek natki pietruszki
    35 dkg serka białego typu Philadelphia
    sól
    pieprz

    Zetrzeć marchew na „jarzynówce”; podsmażyć 5 min na margarynie; ostudzić; dodać żółtka, sól, pieprz, wymieszać; w oddzielnej misce ubić białka na sztywno;dodać do marchwi i wymieszać; wyłożyć na papier do pieczenia 20 na 30 cm; pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 st.; wykładamy do góry nogami jak rolady biszkoptowe; ser mieszamy z pokrojoną zieleniną,czosnkiem, solą i pieprzem; rozsmarowujemy na placku marchewkowym; zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki do zakrzepnięcie.
    Może być jako danie”na ząb”, drugie śniadanie do pracy albo przystaweczka.

  3. avatar Justyna pisze:

    Moje ulubione tosty to zapiekane w razowym chlebie kurki z serem gorgonzola podawane z sałatką z gruszki, orzechów włoskich, miodu i rukoli z odrobiną soku z cytryny. Pyszne, gorąco polecam :)

  4. avatar Anka pisze:

    Roladki z tortilli
    Składniki:
    pełnoziarnista tortilla
    serek chrzanowy Almette
    łosoś wędzony

    Przygotowanie:
    Na placku tortilli rozsmarować serek Almette. Następnie poukładać na nim plastry wędzonego łososia. Później całość zwinąć w rulon i zawinąć w folię aluminiową. Po zawinięciu włożyć do lodówki na 15 minut. Po wyjęciu z lodówki, odwijamy folię i kroimy tortille ”z ukosa” na średniej grubości plastry. Smacznego!

  5. avatar Max pisze:

    Moje ulubione tosty:
    -Chleb tostowy
    -Ser gouda
    -Pomidor
    -Zioła prowansalskie(lub tylko bazylia i oregano)
    -Ostra papryka w proszku
    -Słodka papryka w proszku
    -Pieprz
    -Sos czosnkowy
    -Ketchup
    Na chleb kładziemy gruby plaster sera gouda i równie grube plastry pomidora, dodajemy przyprawy, wsadzamy do opiekacza, później polewamy sosem czosnkowym i/lub ketchupem ;)W smaku bardzo przypomina pizzę, polecam

  6. avatar Szpinak pisze:

    Ruloniki z pełnoziarnistej tortilli, serka białego, szpinaku, grillowanego kurczaka oraz marchewki i suszonej żurawiny. Zdrowa i pożywna przekąska. Smacznego :-)

  7. avatar Aga pisze:

    Najszybszy to tosty!
    -bułka razowa, żytnia lub grahamka
    -mozzarella
    -ogórek
    -czerwona papryka
    -kiełki
    -pestki słonecznika
    -pieprz

    Przekrojoną bułkę wkładamy do piekarnika, tostera lub opiekacza.
    Po wyjęciu kładziemy po kawałku mozzarelli aby się roztopiła. Następnie kładziemy kiełki, ogórka, oraz paprykę i przyprawiamy.
    Nic trudnego!:)

  8. avatar Mort pisze:

    Danie ekspresowe i lekkie to gofry z czekoladą i brzoskwiniami. Idealne na śniadanie, podwieczorek lub kolację.

    Składniki:
    – 2 szklanki mąki
    – 1/3 szklanki oleju
    – 2 jaja (białka oddzielone od żółtek)
    – 1/3 szklanki cukru
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    – 2 szklanki mleka
    – 3 łyżki kakao
    – pół tabliczki mlecznej czekolady

    Wszystkie składniki (oprócz białek) należy zmiksować na gładką masę. Następnie dodać czekoladę startą na tarce i ubitą pianę z jajek. Gotowe ciasto nalezy smażyć przez ok. 3 minuty w gofrownicy i gotowe.

  9. avatar blackpearl20 pisze:

    Moją najukochańszą, ulubioną potrawą pod słońcem jest risotto. Uwielbiam potrawy z ryżem, a jeżeli jest to na dodatek potrawa wymyślona przez Włochów, to oczywiście musi być pyszna. Do risotto można dodać praktycznie wszystko a i tak będzie wyśmienite. Przedstawię mój nieco zakręcony przepis na risotto z kurkami i warzywami.
    Składniki: 1 cebula, ząbek czosnku, 100 g ryżu do risotto , 100 g kurek, 1 czerwona papryka, karczochy, kukurydza z puszki, pomidory suszone w oleju, ok. 500 ml bulionu, 100 g sera gorgonzola, przyprawy: 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól
    Najpierw podsmażamy warzywa i kurki, następnie dodajemy ryż, przyprawy i gotujemy wszystko w stopniowo dodawanym bulionie. Na koniec doprawiamy gorgonzolą, która po roztopieniu i wmieszaniu w potrawę bardzo podnosi walory smakowe potrawy. Dla chętnych risotto można wzbogacić o podsmażoną pierś kurczaka; możemy też dodać świeże zioła. Danie jest lekkie, więc idealne na lato, a na dodatek bardzo pożywne.

  10. avatar Ewelina P pisze:

    Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii

    Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek.

    Składniki:

    400g mrożonego zielonego groszku

    150g orzeszków ziemnych niesolonych

    80g parmezanu lub innego sera żółtego

    50g świeżej bazylii

    4 ząbki czosnku

    80ml oliwy

    sok z połowy cytryny

    sok z połowy limonki

    świeżo zmielony pieprz

    sól morska

    pieczywo Dan Cake

    Wykonanie:

    1. Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować
    3-4 minuty. Następnie wystudzić.

    2. Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
    3. Pieczywo ( tostowe, bułeczki, bagietki ) firmy Dan Cake posmarować pastą. Rewelacja :)polecam

Dodaj komentarz