Gotuj o wszystko

25 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Natalia Filipowicz, uczestniczka 3 castinguKAMIS wspólnie z programem Dzień Dobry TVN zorganizował wyjątkowy konkurs „Gotuj o wszystko” a wraz z nim poszukiwania polskiej Gwiazdy Kulinarnej – kobiety z prawdziwą pasją kulinarną i z apetytem… na wielką sławę. Castingi do programu trawają – w każdą środę lutego panie oczarowują jury swoim urokiem osobistym i oczywiście talentem kulinarnym. Relacje z castingów można oglądać w Dzień Dobry TVN w każdą środę a fotoreportaże na stronie www.kamis.pl.
Trwają castingi do programu „Gotuj o wszystko”. Walka jest zacięta. Do konkursu przyszło ponad 1000 zgłoszeń. Do castingów zakwalifikowało się 48 pań. Po castingach, do następnego etapu przejdzie Justyna Ejsmont, uczestniczka 2 castingujedynie 18 kandydatek, które zmierzą się w kulinarnych potyczkach na żywo. A jest o co walczyć! Zwyciężczyni otrzyma kontrakt kucharza programu Dzień Dobry TVN (na pół roku) oraz profesjonalne szkolenie kucharskie w ekskluzywnej sieci hoteli.
Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, uczetniczka 3 castinguKażdy casting ma innego bohatera kulinarnego – wiodący składnik potrawy, z którym uczestniczki przygotowują dania oraz nieograniczoną ilość przypraw KAMIS. Co ważne, czas na przygotowanie dania jest bardzo krótki – 10 minut odliczane na zegarze w studiu. Na pierwszym castingu bohaterem było jajko, na drugim pomidor, a na trzecim owoce. Bogactwo przygotowanych potraw było zaskakujące. Były naleśniki podane na smażonych jabłkach w karmelu z sokiem z pomarańczy, „pawie oczko” czyli tost z wyciętą dziurka wypełnioną jajkiem, penne z pomidorami, cytryną i miętą, bakłażan podsmażany z cukinią, cebulką i pomidorkami cherry, ryż z malinami i śmietaną, sałatka z mango, pomidorków cherry z dodatkiem czerwonej cebuli i pikantnej pasty z chili oraz dużej ilości czarnego pieprzu i wiele innych pyszności dobrze przyprawionych. O doskonały smak i aromat potraw konkursowych dbają przyprawy KAMIS.
Prawdziwymi gwiazdami castingów są jednak oczywiście uczestniczki. Na każdym castingu 12 pań poddaje się ocenie surowego jury, które prześwietla ich umiejętności i osobowość. Jury jest bardzo wymagające. Andrzej Polan – kucharz współpracujący na stałe z DDTVN – dopytuje o wiedzę kulinarną, o łączenie składników, używanie przypraw, jest bardzo dociekliwy i potrafił wyłapać każdą nieścisłość. Maciej Nowak – krytyk kulinarny – potrafi jak nikt inny wydobyć z uczestniczek ich urok osobisty i kobiecość. Trzecia jurora, Dorota Wellman – dziennikarka i prowadząca program Dzień Dobry TVN – wspiera uczestniczki, pomaga i podtrzymywała je na duchu.
Na planie castingów panuje rodzinna atmosfera. Po zejściu z planu, po prezentacji przed komisją, każda z kandydatek jest witana za kulisami przez współuczestniczki gromkimi brawami. Brawa w pełni się Martyna Chakanetsa, uczestniczka 1 castingu1jury, od prawej Andrzej Polan, Dorota Wellman, Maciej Nowaknależą, ponieważ zaprezentowanie się komisji, występ publiczny przed kamerami to naprawdę stresujące i trudne zadanie. Uczestniczki podkreślają jak ważna jest to dla nich przygoda i możliwość sprawdzenia siebie i swoich umiejętności.
Kto zostanie rodzimą Nigellą Lawson? Przekonamy się już w maju, a tymczasem serdecznie zapraszamy do śledzenia zmagań kandydatek w programie Dzień Dobry TVN, w każdą środę od godz. 8.30. Relacje z castingów można również obejrzeć w magazynie dla gwiazd „Party”. Zdjęcia z poszczególnych etapów konkursu można zobaczyć na witrynie www.kamis.pl (zakładka Castingi), na której również znajdują się dodatkowe informacje i szczegóły akcji. Archiwalne materiały dostępne będą również na

stronie www.ddtvn.pl.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz