Bruschetta z łososiem

29 października 2014, dodał: KulinarneRewolucje
Artykuł zewnętrzny

Salmon-Bruschetta-1-of-1

Składniki : 

  • 8 kromek bagietki
  • 2 dojrzałe pomidory
  • garstka świeżej bazylii
  • 200g wędzonego łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól 
  • kilka plastrów sera pleśniowego 

 

  1. Pomidorki kroimy w kostkę, czosnek oraz bazylię należy posiekać. 
  2. Łączymy te trzy składnik. 
  3. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i sól. 
  4. Całość mieszamy. 
  5. Na wyłożonym na blasze chlebku układamy kawałki sera, pomidorki, przykrywamy łososiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170st na około 15 minut. 

 

zobacz również:

Pieczony łosoś w bazyliowej skorupce

Grillowany łosoś w pomarańczy z pomidorkami cherry

Łosoś z fasolką szparagową

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym