Bruschetta z łososiem

29 października 2014, dodał: KulinarneRewolucje
Artykuł zewnętrzny

Salmon-Bruschetta-1-of-1

Składniki : 

  • 8 kromek bagietki
  • 2 dojrzałe pomidory
  • garstka świeżej bazylii
  • 200g wędzonego łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól 
  • kilka plastrów sera pleśniowego 

 

  1. Pomidorki kroimy w kostkę, czosnek oraz bazylię należy posiekać. 
  2. Łączymy te trzy składnik. 
  3. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i sól. 
  4. Całość mieszamy. 
  5. Na wyłożonym na blasze chlebku układamy kawałki sera, pomidorki, przykrywamy łososiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170st na około 15 minut. 

 

zobacz również:

Pieczony łosoś w bazyliowej skorupce

Grillowany łosoś w pomarańczy z pomidorkami cherry

Łosoś z fasolką szparagową

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...