Medaliony z dziczyzny

24 października 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Porcja dla: 4 osób
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min

Składniki:
• 500 g medalionów z dziczyzny
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 50 ml soku z czarnej porzeczki
• 100 ml czerwonego wina
• 25 ml likieru z czarnych porzeczek
• 1 Bulionetka do duszonego kurczaka Knorr
• 1 łyżeczka śmietany
• czarny pieprz
• 100 g czarnej porzeczki
• 100 ml wina

Medaliony z dziczyzny

Sposób przygotowania:
1. Na bardzo rozgrzany olej dodaj kawałki dziczyzny. Radzę, aby myśleć o 12 kawałkach mięsa jak o tarczy zegara. To najprostszy sposób, aby zapamiętać, który z nich smaży się najdłużej. Obróć mięso w kolejności, w której je umieściłaś na patelni. Usmaż mięso zgodnie z preferencjami – w zależności, czy lubisz średnio wysmażone, itd. Kiedy mięso jest usmażone, trzymaj je na małym ogniu, aby podtrzymać ciepło.
2. Wlej tłuszcz na patelnię. Dodaj likier, czerwone wino, sok z czarnej porzeczki. Dopraw do smaku pieprzem.
3. Doprowadź do wrzenia. Gotuj, aż objętość zmniejszy się o połowę i całość zgęstnieje.
4. Rozpuść w sosie bulionetkę Knorr dla podkreślenia smaku.
5. Na koniec dodaj do sosu śmietanę. Dodaj czarne porzeczki i podgrzej łagodnie.
6. Ułóż kawałki dziczyzny w półmisku, polej czerwonym winem i sosem z czarnej porzeczki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...