Łosoś z fasolką szparagową

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany łosoś z fasolką szparagową

Składniki:
6 filetów z łososia
sól
mielony czarny pieprz
2 filiżanki zielonej fasoli szparagowej
1/2 szklanki soku pomarańczowego
1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżka posiekanej szalotki
2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
2 łyżeczki mielonego chilli
1 ząbek czosnku
makaron (jako dodatek)

Przygotowanie:
Posypać filety po obu stronach solą i pieprzem. Grillować filety łososia 5 min. z każdej strony. Strąki fasoli położyć obok mięsa na grillu, grillować 10 min., często obracając. W blenderze, połączyć pozostałe składniki do otrzymania jednolitego puree. Filety podawać z zieloną fasolką skropione sosem i makaronem.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...