Łosoś z fasolką szparagową
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
6 filetów z łososia
sól
mielony czarny pieprz
2 filiżanki zielonej fasoli szparagowej
1/2 szklanki soku pomarańczowego
1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżka posiekanej szalotki
2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
2 łyżeczki mielonego chilli
1 ząbek czosnku
makaron (jako dodatek)
Przygotowanie:
Posypać filety po obu stronach solą i pieprzem. Grillować filety łososia 5 min. z każdej strony. Strąki fasoli położyć obok mięsa na grillu, grillować 10 min., często obracając. W blenderze, połączyć pozostałe składniki do otrzymania jednolitego puree. Filety podawać z zieloną fasolką skropione sosem i makaronem.
Posypać filety po obu stronach solą i pieprzem. Grillować filety łososia 5 min. z każdej strony. Strąki fasoli położyć obok mięsa na grillu, grillować 10 min., często obracając. W blenderze, połączyć pozostałe składniki do otrzymania jednolitego puree. Filety podawać z zieloną fasolką skropione sosem i makaronem.