Łosoś z fasolką szparagową

12 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany łosoś z fasolką szparagową

Składniki:
6 filetów z łososia
sól
mielony czarny pieprz
2 filiżanki zielonej fasoli szparagowej
1/2 szklanki soku pomarańczowego
1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżka posiekanej szalotki
2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
2 łyżeczki mielonego chilli
1 ząbek czosnku
makaron (jako dodatek)

Przygotowanie:
Posypać filety po obu stronach solą i pieprzem. Grillować filety łososia 5 min. z każdej strony. Strąki fasoli położyć obok mięsa na grillu, grillować 10 min., często obracając. W blenderze, połączyć pozostałe składniki do otrzymania jednolitego puree. Filety podawać z zieloną fasolką skropione sosem i makaronem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...