Łosoś z fasolką szparagową | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Łosoś z fasolką szparagową

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany łosoś z fasolką szparagową

Składniki:
6 filetów z łososia
sól
mielony czarny pieprz
2 filiżanki zielonej fasoli szparagowej
1/2 szklanki soku pomarańczowego
1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżka posiekanej szalotki
2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
2 łyżeczki mielonego chilli
1 ząbek czosnku
makaron (jako dodatek)

Przygotowanie:
Posypać filety po obu stronach solą i pieprzem. Grillować filety łososia 5 min. z każdej strony. Strąki fasoli położyć obok mięsa na grillu, grillować 10 min., często obracając. W blenderze, połączyć pozostałe składniki do otrzymania jednolitego puree. Filety podawać z zieloną fasolką skropione sosem i makaronem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...