URODA I ZDROWIE

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group

Składniki: 

  • 4 dzwonka świeżego łososia (ok. 2 cm)
  • sok z jednej cytryny
  • Sos czosnkowy marki Tarsmak
  • olej
  • sól
  • grubo mielony pieprz

Wykonanie:

Łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu po ok. 6-7 minut z każdej strony. Podawać z Sosem czosnkowym marki Tarsmak.


file1407365589


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Spawanie
Mam znajomego, który robi to profesjonalnie i dlatego nie ma problemu jak mam...
Studia w Warszawie
Jeśli studia w stolicy, to tylko zaoczne, bo przy tych cenach mało którego...
Antyperspirant
A próbowałyście olejków eterycznych? Można wymieszać z ulubionym kremem i zastosować pod pachami:)
teatr
Czasem chodzę do teatru, ale raczej na klasykę, bo nowoczesne sztuki to...