URODA I ZDROWIE

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group

Składniki: 

  • 4 dzwonka świeżego łososia (ok. 2 cm)
  • sok z jednej cytryny
  • Sos czosnkowy marki Tarsmak
  • olej
  • sól
  • grubo mielony pieprz

Wykonanie:

Łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu po ok. 6-7 minut z każdej strony. Podawać z Sosem czosnkowym marki Tarsmak.


file1407365589


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Plecak damski
I co zdecydowałaś się na jakiś plecak? Ja polecam ten z CJ jest naprawdę...
Tanie dodatki
Dla mnie ostatnio kupionym już na wiosnę dodatkiem do bluzeczki były szorty w kolorze...
Kamienie migdałkowe
Hej wszystkim! Czy jest tu jeszcze ktoś borykajacy się z tymi okropnymi śmierdzącymi kamieniami migdałkowymi?...
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
Emalia to przecież chemia, a uszkodzona może wchodzić w reakcję z jedzeniem......