Brzoskwinie zapieczone pod bezą z płatkami migdałów

29 października 2012, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

(6-8 porcji)

Naczynie żaroodporne prostokątne  5,1 L Termisil Classic

Przygotowanie:  10 min

Pieczenie:  5 min

Składniki:

  • 8 połówek brzoskwiń z puszki
  • 40 g migdałów w płatkach
  • 4 łyżeczki konfitury lub dżemu
  • 4 białka
  • 150 g cukru

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij na sztywną pianę dodając stopniowo cukier.
  • Osączone brzoskwinie ułóż na pokrywie.
  • Na każdą połówkę nałóż pół łyżeczki konfitury i stożek piany.
  • Posyp migdałami
  • Piecz około 5 minut w 240°C.

file1351506184



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....