Brzoskwinie zapieczone pod bezą z płatkami migdałów

29 października 2012, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

(6-8 porcji)

Naczynie żaroodporne prostokątne  5,1 L Termisil Classic

Przygotowanie:  10 min

Pieczenie:  5 min

Składniki:

  • 8 połówek brzoskwiń z puszki
  • 40 g migdałów w płatkach
  • 4 łyżeczki konfitury lub dżemu
  • 4 białka
  • 150 g cukru

Sposób przygotowania:

  • Białka ubij na sztywną pianę dodając stopniowo cukier.
  • Osączone brzoskwinie ułóż na pokrywie.
  • Na każdą połówkę nałóż pół łyżeczki konfitury i stożek piany.
  • Posyp migdałami
  • Piecz około 5 minut w 240°C.

file1351506184



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz