Zupa rybna z pomidorami i rozgrzewającym imbirem

13 grudnia 2013, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

 

Ok. 1 kg korpusów i głów z kilku gatunków ryb np. łososia, pstrąga, szczupaka, karpia, sandacza

2-3 filety ulubionej ryby np. pstrąga lub sandacza

2 średnie marchewki

1por

1 pietruszka

Kawałek selera

1 średnia cebula

5-6 średnich pomidorów

Kilka ząbków czosnku

Kawałek imbiru

Sos sojowy Kikkoman

Kilka kropel sosu TABASCO®

Liście laurowe, ziele angielskie

Szczypior

kolendra

sól, pieprz

 

Pomidory opalić nad palnikiem i obrać .Warzywa(marchew, seler, pietruszkę, cebulę) obrać, umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Wrzucić do  garnka razem z korpusami rybnymi. Dodać 2-3  pokrojone w ćwiartki opalone i obrane pomidory, kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego.  Wszystko zalać wodą 2-3cm ponad warzywa i korpusy rybne. Delikatnie posolić. Gotować około godziny na niewielkim ogniu, w międzyczasie odszumować. Odcedzić. Do gorącego bulionu dodać pokrojone  w drobną kostkę pozostałe opalone i obrane pomidory. Wrzucić także pokrojone na mniejsze kawałki filety rybne, pogotować jeszcze kilka minut. Do bulionu dodać starty czosnek i imbir. Wszystko doprawić do smaku sosem  sojowym, TABASCO® i pieprzem. Przed podaniem dodać spora ilość drobno posiekanego szczypiorku i świeżej kolendry.

file1386948199



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...