Karp smażony „bez ości” z sosem sojowym i szczypiorkiem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Karp smażony „bez ości” z sosem sojowym i szczypiorkiem

13 grudnia 2013, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

2 filety z karpia

Sos sojowy Kikkoman

Pół pęczka szczypiorku

Kilka łyżek mąki

Olej do smażenia

Cytryna

Przygotowanie:

Filety z karpia oczyścić, umyć  i osuszyć. Naciąć od strony mięsa co 2 mm uważając by nie przeciąć skóry. Podzielić filet na  4 kawałki. Delikatnie obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym głębokim oleju. Po usmażeniu podawać karpia  z sosem sojowym i posypać posiekanym drobno szczypiorkiem. Idealnie komponuje się z łyżką utartego chrzanu i cząstkami cytryny.

 

file1386948238

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...