Żeberka z grzybami w sosie z coca-coli

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1/2 kg żeberek
    przyprawa do żeberek
    grzyby leśne (prawdziwki, podgrzybki) około 1/2 kg
    duża cebula
    sos:
    1 szklanka coca coli
    1/2 szklanki keczupu
    1/2 szklanki musztardy stołowej
    olej do smażenia


      Żeberka posypać przyprawą do żeberek i odstawić do lodówki najlepiej na noc.Następnie obsmażyć na patelni na oleju. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę a następnie pokrojone grzyby. Ułożyć w piekarniku żeberka, na wierzch grzyby z cebulą. Połączyć składniki na sos – coca colę z musztardą i keczupem i zalać żeberka. Piec około godziny. Podawać z ziemniakami i suróką.

      file1263589158



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz