Zbożowe i mleczne spalacze tłuszczu!

28 lutego 2017, dodał: patelsol
Artykuł zewnętrzny

Nie tylko warzywa i owoce posiadają swoich reprezentantów ale także produkty zbożowe i mleko wraz ze swoimi przetworami. Wyrzuć suplementy diety i sięgnij po płatki owsiane!

Chleb (żytni) pełnoziarnisty, chleb żytni na zakwasie i pumpernikiel

Dzięki dużej zawartości substancji balastowy powodują – w porównaniu z pieczywem z mąki pszennej i mieszanej – tylko niewielkie podwyższenie poziomu insuliny. Starajmy się jeść je bez tłuszczu! Smaczną alternatywą masła jest chudy twarożek.

Płatki owsiane

Zawierają magnez, żelazo i witaminy z grupy B. Dzięki temu korzystnie wpływają na układ nerwowy.

Siemię lniane (len mielony)

Dzięki obecnym w nim substancjom balastowym wzmacnia błonę śluzową jelita, ma działanie przeczyszczające i obniża poziom glukozy oraz lipidów we krwi.

Mleko, jogurt i inne produkty mleczne

Nawet te nieodtłuszczone, nie tuczą dzięki zawartemu w nich sprężonemu kwasowi linolowemu. Zawierają też wapń, magnez i taurynę, które sprzyjają spalaniu tłuszczu.

Kefir, serwatka i maślanka

Są pozbawione kalorii, cenne źródła białka.

Odtłuszczony ser, twarożek homogenizowany, mozzarella, ser harcerski

Odtłuszczony ser zawiera dużo wapnia, a mało tłuszczu. Twarożek homogenizowany i mozzarella są bogate w sycące białka i mają mało tłuszczu. Najchudszym serem jest ser harcerski. Zawarta w nim witamina B12 pobudza przemianę materii.

Tłustszych serów lepiej nie jeść z chlebem, ponieważ takie połączenie białka z węglowodanami bywa tuczące. 

zobacz również:

  1. Warzywne spalacze tłuszczu
  2. Owocowe spalacze tłuszczu
  3. Jak skutecznie pozbyć się tłuszczu? Sięgając po spalacze!
  4. Najlepsze naturalne spalacze tłuszczu

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz