<<poprzednie [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] 5 [ 6 ] następne>>

Wykwintne dania z owoców morza serwowane przez najlepszych szefów kuchni


Kategoria: Hit, Imprezowe dania, Kuchnie świata, Przystawki, Rybne specjały, Żywność

Sałatka ziemniaczana z fasolą (kuchnia rumuńska)
Ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę i zieloną pietruszkę drobno posiekać

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Imprezowe dania, Kuchnie świata, Obiady i kolacje, Przystawki, Sałatki i surówki

Fasolka a'la bolonese
Podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek, kiełbasę i cebulę

Kategoria: Dania jednogarnkowe, Imprezowe dania, Kuchnie świata, Obiady i kolacje

Leczo
Składniki 0,5 kg papryka czerwona, 0,5 kg c

Kategoria: Dania jednogarnkowe, Kuchnie świata

Wieprzowina po chińsku z miodem, grzybkami mun
Miodu jako przyprawy używam od dawna . Okazuje się , że miód jest również używany w kuchni chińskiej

Kategoria: Dania mięsne, Kuchnie świata

Knedliki ziemniaczane (kuchnia czeska)
Wyjąć łyżka cedzakową i pokroić na plastry.

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Kuchnie świata, Obiady i kolacje

Klapacze (kuchnia polska)
Uformować placki i piec w 170˚C.

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Kuchnie świata, Przystawki

Pierunapijrajta – pierożki z ziemniaków (kuchnia karelofińska)
Piec na złoty kolor

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Kuchnie świata, Obiady i kolacje

Kluski ziemniaczane z kaszą manną (kuchnia niemiecka)
Wodę zagotować, wrzucić kluski na wrzątek i gotować ok. 3 minuty. Wyjąć cedzakową łyżką.

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Kuchnie świata, Obiady i kolacje

Kiełbaski ziemniaczane (kuchnia rumuńska)
Zagotować wodę, wrzucić kluski i gotować ok. 5 minut. Wyjąć łyżką cedzakową.

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Kuchnie świata, Obiady i kolacje

Manty z ziemniakami (kuchnia kazachska)
Na środku ciasta kłaść porcje farszu, zlepić brzegi. Gotować na parze ok. 20 minut.

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Kuchnie świata, Obiady i kolacje, Przystawki

Zupa mleczna z ziemniakami i kaszą jęczmienną (kuchnia estońska)
Gdy będą miękkie dolać mleko i zagotować.

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Kuchnie świata, Obiady i kolacje, Śniadania, Zupy

Sałatka z ziemniaków i cebuli (kuchnia bułgarska)
Szczypiorek posiekać, wymieszać z ziemniakami, cebulą, ziołami.

Kategoria: Dania wegetariańskie, Dietetyczne przepisy, Imprezowe dania, Kuchnie świata, Obiady i kolacje, Przystawki, Sałatki i surówki, Śniadania

Sałatka chicken special - kuchnia indyjska
Polać nim sałatkę i smacznego!

Kategoria: Imprezowe dania, Kuchnie świata, Sałatki i surówki

Kuchnia brazylijska – tradycyjne dania, przyprawy i przepisy
Korniszon z limonką i sushi z ananasem? W kuchni brazylijskiej wszystko jest możliwe...

Kategoria: Dania mięsne, Imprezowe dania, Kuchnie świata, Żywność

<<poprzednie [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] 5 [ 6 ] następne>>