Kiełbaski ziemniaczane (kuchnia rumuńska)

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 ugotowanych ziemniaków

około7 łyżek mąki

Pieprz

Mielona papryka

Koperek

-Ziemniaki przetrzeć, dodać przesianą mąkę, przyprawy, zagnieść ciasto. Uformować małe kiełbaski. Zagotować wodę, wrzucić kluski i gotować ok. 5 minut. Wyjąć łyżką cedzakową.

file1289712307



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...