Manty z ziemniakami (kuchnia kazachska) | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Manty z ziemniakami (kuchnia kazachska)

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 szklanki mąki

1/2 szklanki wody

8 ziemniaków

cebula

pieprz

Z przesianej mąki i wody zagnieść twarde ciasto, przykryć mokrą ściereczką, odstawić na 30 minut. Wyrobić, podzielić na 20 g kulki i rozwałkować na krążki o średnicy 10 centymetrów. Ziemniaki umyć, oskrobać, pokroić w kostkę, wymieszać z posiekaną cebulą i pieprzem. Na środku ciasta kłaść porcje farszu, zlepić brzegi. Gotować na parze ok. 20 minut.

file1289712245



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Manty z ziemniakami (kuchnia kazachska)

  1. avatar Zdziwiona pisze:

    To raczej nie wygląda na manty… Byłam w Kazachstanie i manty to bułki na parze z baraniną,ziemniakami, cebulą i dynią. To raczej pierogi z ziemniakami

Dodaj komentarz