Pierunapijrajta – pierożki z ziemniaków (kuchnia karelofińska)

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

6 ugotowanych ziemniaków

Szklanka mąki

1/2  szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

Pieprz

Zioła

-Ziemniaki ugnieść, dodać przesianą mąkę, uformować placuszki. Na środku kłaść kaszę wymieszaną z przyprawami, nadać formę pierożków. Piec na złoty kolor w 170˚C.

file1289713068



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...