Manty z ziemniakami (kuchnia kazachska)

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 szklanki mąki

1/2 szklanki wody

8 ziemniaków

cebula

pieprz

Z przesianej mąki i wody zagnieść twarde ciasto, przykryć mokrą ściereczką, odstawić na 30 minut. Wyrobić, podzielić na 20 g kulki i rozwałkować na krążki o średnicy 10 centymetrów. Ziemniaki umyć, oskrobać, pokroić w kostkę, wymieszać z posiekaną cebulą i pieprzem. Na środku ciasta kłaść porcje farszu, zlepić brzegi. Gotować na parze ok. 20 minut.

file1289712245



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.