Knedliki ziemniaczane (kuchnia czeska)

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 80 g mąki
  • 80 g kaszy manny

Ziemniaki przetrzeć, dodać przesianą mąkę i kaszę, wyrobić ciasto, uformować podłużne wałki. Zagotować wodę, włożyć knedle, gotować ok. 10 minut, obracając od czasu do czasu. Wyjąć łyżka cedzakową i pokroić na plastry.

file1289714049



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...