Knedliki ziemniaczane (kuchnia czeska)

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 80 g mąki
  • 80 g kaszy manny

Ziemniaki przetrzeć, dodać przesianą mąkę i kaszę, wyrobić ciasto, uformować podłużne wałki. Zagotować wodę, włożyć knedle, gotować ok. 10 minut, obracając od czasu do czasu. Wyjąć łyżka cedzakową i pokroić na plastry.

file1289714049



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.