Knedliki ziemniaczane (kuchnia czeska)

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 80 g mąki
  • 80 g kaszy manny

Ziemniaki przetrzeć, dodać przesianą mąkę i kaszę, wyrobić ciasto, uformować podłużne wałki. Zagotować wodę, włożyć knedle, gotować ok. 10 minut, obracając od czasu do czasu. Wyjąć łyżka cedzakową i pokroić na plastry.

file1289714049



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...