Pomidorowa – do syta

27 października 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pomidorówka którą można podać jako jednodaniowy posiłek

Czas :1 ½ godziny

Składniki :1 duże udko z kurczaka ( tak z 40 dag )

2 marchewki

1 pietruszka

¼ selera

1 cebula

3 liście laurowe

4 ziela angielskie

magii w płynie

1/2 przecieru pomidorowego  30 %

2 łyżki usiekanej natki pietruszki

1  litr wody

Udko z kurczaka , warzywa , przyprawy zalać zimną wodą . Doprowadzić do wrzenia . Gotować na małym ogniu przez 1  godzinę . Wyjąć mięso  i warzywa . Wywar przecedzić . Dodać przecier pomidorowy . Zagotować .Doprawić maggi  .Obrać mięso z udka ( odrzucając kości , chrząstki i skórki .Mięso rozdrobnić i dodać do zupy . Podawać z makaronem posypaną natką pietruszki.

Można dodać śmietany .

Z marchewki , pietruszki i selera zrobić sałatkę po dodaniu pozostałych składników .

Przepis dodany przez: Babciagramolka


file1256642900




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Pomidorowa – do syta

  1. avatar uf2mr pisze:

    Ja też robię podobnie pomidorową – na udkach z kurczaka – jest pyszna!

Dodaj komentarz