Serdecznie dziękujemy za tak liczny udział w naszym konkursie, w którym do wygrania były praktyczne, przenośne blendery ładowane na USB BlendyGo! Po długich naradach postanowiliśmy nagrodzić autorów poniższych komentarzy, ale wszystkim serdecznie dziękujemy i życzymy powodzenia w kolejnych akcjach konkursowych!
Agnieszka Szczygieł (facebook)
Krystyna Jeziorska (facebook)
Mała Mi (portal)
Koktajl borówkowy z jarmużem
Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw liściastych. Ale jest mało doceniany. Sama uwielbiam i staram się wykorzystać sezon letni do degustacji w wielu postaciach. Przepis na koktajl jest jednym z moich ulubionych.
Składniki:
– 5 liści jarmużu
– 1 pomarańcza
– 2 banany
– 2 duże dojrzałe morele
– 1/2 szklanki borówek amerykańskich
– 1/3 szklanki malin
– 1/2 szklanki wody
Przygotowanie:
Do blendera wrzucić jarmuż, dolać wodę i zmiksować. Pomarańczę i banany obrać ze skórki i podzielić na mniejsze kawałki. Z moreli wyjąć pestki i podzielić na połówki. Wszystkie składniki zblendować, na sam koniec dodając borówki amerykańskie.
BlendyGo to przenośny blender bezprzewodowy o dużej mocy. BlendyGo można naładować przez kabel USB i zabrać ze sobą do pracy, szkoły, na spacer czy w plener i cieszyć się świeżym i delikatnym koktajlem w dowolnym momencie i w dowolnym miejscu.
Na podstawie opinii wielu użytkowników klasycznych blenderów BlendyGo został zaprojektowany tak, aby był odpowiedniej wielkości dla większości osób. Jedno naładowanie starcza na 8-12 użyć blendera. BlendyGo jest najmocniejszym blenderem przenośnym na rynku. Jego silnik w połączeniu z sześcioma stalowymi ostrzami zamienia owoce i składniki w kremowy, delikatny koktajl bez podłączania go do prądu.
Po skończonym koktajlu, blender może samodzielnie się wyczyścić – wystarczy zalać go wodą, dodać nieco płynu do naczyń i uruchomić na 10-20 sekund.
BlendyGo jako marka jest zaangażowana w swój produkt i oferuje swoim klientom pełne wsparcie techniczne i gwarancję jakości. Marce zaufało już ponad 10 tysięcy klientów w całej Polsce. Marka dba o to, aby każdy był zadowolony z produktu, który jest wysyłany bezpiecznie w oryginalnym opakowaniu.
Polecamy stronę: blendygo.pl
Najprostszy sposób na orzeźwienie podaję poniżej! :)
Blendujemy ze sobą: 4 szklanki pokrojonego w kostkę arbuza, 2 łyżki miodu i sok z 2 wyciśniętych cytryn.
Dla chętnych: można dodać szklankę kostek lodu i zmiksować z resztą składników, wyjdzie wakacyjne, nadmorskie slurpie ;)
Przepis na pyszny, orzeźwiający, a przede wszystkim bogaty w składniki odżywcze koktajl owocowo-warzywny:
Do kielicha blendera wrzucamy:
– jeden średni, wcześniej obrany ze skórki świeży ogórek pokrojony na kawałki o dowolnym kształcie (pamiętajcie, że oprócz geometrii klasycznej istnieje też ta fraktalna!)
– jedno pokrojone w dowolne kawałki zielone jabłko (usuwając wcześniej owocnie i szypułkę)
– łyżkę miodu
– pokrojoną połówkę awokado (uwaga, alert – bez skórki i pestki)
– ok. 7-10 listków mięty
Całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy, dosypujemy 3/4 szklanki kostek lodu i blendujemy – ta dam!
Kiedy z nieba żar się leje, to chłodnika Wam poleję. Orzeźwienie poczujecie i na pewno wszystko zjecie! Awokado rozdrobnimy do jogurtu dorzucimy i limonki wyciśniemy- potem wszystko zblendujemy! Do lodówki go włożymy, ogóreczki pokroimy, żeby brzuchy były pełne- jeszcze grzanki na patelnię! No i wyszło nam jedzenie, które daje orzeźwienie!
Składniki na chłodnik:
– awokado 2 szt.
– jogurt naturalny
– sok z połowy limonki
– ogórek zielony
– koperek
Składniki na grzanki:
– chleb (dowolny rodzaj)
– oliwa z oliwek
– ząbek czosnku
– zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Awokado, jogurt i sok limonki blendujemy. Chłodnik wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy koperkiem i kawałkami ogórka. W czasie, gdy zupa się chłodzi, przygotowujemy grzanki. Pieczywo kroimy na małe kawałki i smażymy na patelni. Dodajemy zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Smacznego!
Przepis na niezawodne, orzeźwiające smoothie lub lody, pełne antyoksydantów i witamin 💞
Maliny mrożone
Banan
Skyr
Słodzik/odżywka białkowa
Masło orzechowe/migdałowe/nerkowce
Wszystko razem blendujemy. Jeżeli mamy ochotę na lody to wszystko, natomiast jeśli pragniemy wypić smoothie należy dodać trochę wody lub zamiast skyru użyć kefiru lub mleka, lecz wtedy zredukujemy ilość protein w posiłku i nasyci nas na krócej ☺️
Świetnym koktajlem na upały jest koktajl cytrynowo-kokosowy. Jest bogaty w elektrolity, dzięki czemu jest świetny chociażby dla osób uprawiających sport latem:)
Oto składniki:
1 cytryna, 200 ml wody kokosowej, 1 mała brzoskwinia, 2 łyżeczki miodu, 2 listki melisy
Wykonanie:
Wyciśnij sam sok z cytryny, usuwając miąższ i pestki. Obierz brzoskwinię ze skóry. Przelej do blendera, dodaj resztę składników i zmiksuj. To wszystko:)
Koktajl lekko odżywia, ale nie obciąża żołądka. Orzeźwia i daje siłę do działania. Dlatego zawsze przed treningiem wypijam szklankę tego koktajlu i wtedy wiem, że mogę więcej:)
Moje letnie orzeźwienie to owoców połączenie! Kiedy upał jest na dworze, pyszny koktajl sobie tworze! Zawsze robie porcji wiele, piją także przyjaciele! :)
Składniki:
Ćwiartka arbuza bez pestek
Duża garść jagód (mogą być mrożone)
Jeden banan
Miód według uznania lub cukier trzcinowy
Mięta
Lód
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładko. Jeżeli wolimy rzadsze koktajle, dodajemy świeżo wyciskany sok z pomarańczy. Przelewamy do szklanek i ozdabiamy świeżą miętą i lodem. Wygodnie siadamy i delektujemy się zdrowym letnim orzeźwieniem! :)
Koktajl borówkowy z jarmużem
Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw liściastych. Ale jest mało doceniany. Sama uwielbiam i staram się wykorzystać sezon letni do degustacji w wielu postaciach. Przepis na koktajl jest jednym z moich ulubionych.
Składniki:
– 5 liści jarmużu
– 1 pomarańcza
– 2 banany
– 2 duże dojrzałe morele
– 1/2 szklanki borówek amerykańskich
– 1/3 szklanki malin
– 1/2 szklanki wody
Przygotowanie:
Do blendera wrzucić jarmuż, dolać wodę i zmiksować. Pomarańczę i banany obrać ze skórki i podzielić na mniejsze kawałki. Z moreli wyjąć pestki i podzielić na połówki. Wszystkie składniki zblendować, na sam koniec dodając borówki amerykańskie.
Pyszny odświeżający koktajl, który w lato dodaje mi energii i odświeża w upalne dni.
Skład:
– 2 średnie ogórki lub jeden duży,
– połówka mango,
– mały kawałek imbiru (ok 1 cm),
– szklanka soku pomarańczowego,
– kilka listów mięty do dekoracji i plastry ogórka.
Do kielicha blendera wkładamy obranego ogórka i obrane mango .Dodajemy obrany i pokrojony na plasterki imbir, sok z pomarańczy oraz opcjonalnie kilka kostek lodu. Całość dokładnie miksujemy na gładką konsystencję. Pyszności ! 😊
Moje niezawodne orzeźwiające smoothie jest nieskomplikowane w ilości składników i dające super efekt:Owoce obieramy, dzielimy na części, dodajemy miód i ostudzoną herbatę. Miksujemy. Dodajemy lód, mieszamy i podajemy w wysokich szklankach.
Czytaj więcej: https://kobietapo30.pl/orzezwiajace-smoothie/
1 banan,
1,5 szklanki zielonej herbaty,
1 łyżka płynnego miodu,
3/4 szklanki pokruszonego lodu.
Podaję przepis na mój ulubiony koktajl z owoców oraz ziół. Ma on orzeźwiający, pyszny smak-jest idealny szczególnie na wiosenne i letnie dni. Smakuje wyśmienicie i jest bardzo zdrowy.
Składniki:
avocado,
banan,
limonka lub pół cytryny,
kiwi,
pół pęczka natki pietruszki
2 łyżeczki mięty
300 ml maślanki lub kefiru
trochę czarnego sezamu
Przygotowanie: Avocado obieramy, skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy pokrojonego banana i kiwi, wsypujemy pietruszkę. Całość blendujemy-wlewamy maślankę i znów miksujemy blenderem. Wsypujemy miętę, czarny sezam i mieszamy. Podajemy w pucharkach i dekorujemy znów sezamem.
Pycha polecam!
Największe orzeźwienie latem zapewnia 2-minutowe mohito popijane za dnia w wersji bezalkoholowej, lub z rumem dla wieczornej ochłody.
Czas: 2 min
Il. porcji: 2
Składniki:
– o,5 l wody gazowanej
– sok z 1 limonki
– garść liści świeżej mięty
– lód
– 1 łyżka miodu/ syropu z agawy
– 2 łyżki białego rumu ( opcjonalnie)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, miksujemy 30 sekund, przelewamy do szklanek i już:)
Bon Appetit!!