Koktajlowy konkurs blendery BlendyGo – wyniki!

11 sierpnia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Serdecznie dziękujemy za tak liczny udział w naszym konkursie, w którym do wygrania były praktyczne, przenośne blendery ładowane na USB BlendyGo! Po długich naradach postanowiliśmy nagrodzić autorów poniższych komentarzy, ale wszystkim serdecznie dziękujemy i życzymy powodzenia w kolejnych akcjach konkursowych!

Agnieszka Szczygieł (facebook)

Mój ulubiony sposób na letnie orzeźwienie to koktajl, którego przepisu nauczył mnie mój wówczas 4-letni synek. Niemożliwe? A jednak… W przedszkolu świętował Dzień Zdrowej Żywności i z tej okazji jego grupa wykonywała pyszne, zdrowe, koktajle. Tego dnia odbierając go z przedszkola mówi to mnie: „Mamusiu zrobimy w domu taki sam koktajl jak w przedszkolu. Proszę… Powiem ci co kupić…” Moja mina była bezcenna. Cieszyłam się, że mój Sebuś posmakował koktajlowych przysmaków. Jesteście ciekawi Państwo przepisu?
PRZEDSZKOLNY KOKTAJL SEBUSIOWY:
Składniki:
1 banan
1 jabłko
świeże liście szpinaku
1,5 szklanki soku
natka pietruszki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do blendera, a sok wlewamy i miksujemy.
I tak oto nasz przepyszny koktajl jest gotowy, a jak zdrowy. Mniam 🙂

Krystyna Jeziorska (facebook)

Nazywa się „WAKACJE POD CHMURKĄ”
Do jego przygotowania wystarczy zaledwie kilku składników:
– szklanka migdałów
– wiórki kokosowe
– koszyczek truskawek
– 2 banany
– świeża filtrowana woda
Na początku przygotowujemy mleko kokosowe. Migdały i wiórki kokosowe zalewamy wodą i pozostawiamy na całą noc. Rano odlewamy wodę, dodajemy świeżą i blenderujemy. Następnie przecedzamy je przez sitko, aby usuną większe nie zblenderowane resztki migdałów. Chłodzimy w lodówce przez godzinę. Do tak przygotowanego mleka dodaje moje ukochane owoce, a mianowicie: truskawki i banany. Blenderuje, dekoruje wiórkami i słomką i cieszę się smakiem. ❤

Mała Mi (portal)

 

Koktajl borówkowy z jarmużem

Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw liściastych. Ale jest mało doceniany. Sama uwielbiam i staram się wykorzystać sezon letni do degustacji w wielu postaciach. Przepis na koktajl jest jednym z moich ulubionych.

Składniki:
– 5 liści jarmużu
– 1 pomarańcza
– 2 banany
– 2 duże dojrzałe morele
– 1/2 szklanki borówek amerykańskich
– 1/3 szklanki malin
– 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:
Do blendera wrzucić jarmuż, dolać wodę i zmiksować. Pomarańczę i banany obrać ze skórki i podzielić na mniejsze kawałki. Z moreli wyjąć pestki i podzielić na połówki. Wszystkie składniki zblendować, na sam koniec dodając borówki amerykańskie.

 

 

 

BlendyGo to przenośny blender bezprzewodowy o dużej mocy. BlendyGo można naładować przez kabel USB i zabrać ze sobą do pracy, szkoły, na spacer czy w plener i cieszyć się świeżym i delikatnym koktajlem w dowolnym momencie i w dowolnym miejscu.

Na podstawie opinii wielu użytkowników klasycznych blenderów BlendyGo został zaprojektowany tak, aby był odpowiedniej wielkości dla większości osób. Jedno naładowanie starcza na 8-12 użyć blendera. BlendyGo jest najmocniejszym blenderem przenośnym na rynku. Jego silnik w  połączeniu z sześcioma stalowymi ostrzami zamienia owoce i składniki w kremowy, delikatny koktajl bez podłączania go do prądu.

Po skończonym koktajlu, blender może samodzielnie się wyczyścić – wystarczy zalać go wodą, dodać nieco płynu do naczyń i uruchomić na 10-20 sekund.

BlendyGo jako marka jest zaangażowana w swój produkt i oferuje swoim klientom pełne wsparcie techniczne i gwarancję jakości. Marce zaufało już ponad 10 tysięcy klientów w całej Polsce. Marka dba o to, aby każdy był zadowolony z produktu, który jest wysyłany bezpiecznie w oryginalnym opakowaniu.

Polecamy stronę: blendygo.pl

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

41 komentarzy do Koktajlowy konkurs blendery BlendyGo – wyniki!

  1. avatar Monia pisze:

    Najprostszy sposób na orzeźwienie podaję poniżej! :)

    Blendujemy ze sobą: 4 szklanki pokrojonego w kostkę arbuza, 2 łyżki miodu i sok z 2 wyciśniętych cytryn.

    Dla chętnych: można dodać szklankę kostek lodu i zmiksować z resztą składników, wyjdzie wakacyjne, nadmorskie slurpie ;)

  2. avatar korbet pisze:

    Przepis na pyszny, orzeźwiający, a przede wszystkim bogaty w składniki odżywcze koktajl owocowo-warzywny:

    Do kielicha blendera wrzucamy:

    – jeden średni, wcześniej obrany ze skórki świeży ogórek pokrojony na kawałki o dowolnym kształcie (pamiętajcie, że oprócz geometrii klasycznej istnieje też ta fraktalna!)
    – jedno pokrojone w dowolne kawałki zielone jabłko (usuwając wcześniej owocnie i szypułkę)
    – łyżkę miodu
    – pokrojoną połówkę awokado (uwaga, alert – bez skórki i pestki)
    – ok. 7-10 listków mięty

    Całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy, dosypujemy 3/4 szklanki kostek lodu i blendujemy – ta dam!

  3. avatar Pulka pisze:

    Kiedy z nieba żar się leje, to chłodnika Wam poleję. Orzeźwienie poczujecie i na pewno wszystko zjecie! Awokado rozdrobnimy do jogurtu dorzucimy i limonki wyciśniemy- potem wszystko zblendujemy! Do lodówki go włożymy, ogóreczki pokroimy, żeby brzuchy były pełne- jeszcze grzanki na patelnię! No i wyszło nam jedzenie, które daje orzeźwienie!

    Składniki na chłodnik:
    – awokado 2 szt.
    – jogurt naturalny
    – sok z połowy limonki
    – ogórek zielony
    – koperek

    Składniki na grzanki:
    – chleb (dowolny rodzaj)
    – oliwa z oliwek
    – ząbek czosnku
    – zioła prowansalskie

    Przygotowanie:
    Awokado, jogurt i sok limonki blendujemy. Chłodnik wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy koperkiem i kawałkami ogórka. W czasie, gdy zupa się chłodzi, przygotowujemy grzanki. Pieczywo kroimy na małe kawałki i smażymy na patelni. Dodajemy zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.

    Smacznego!

  4. avatar Iwona pisze:

    Przepis na niezawodne, orzeźwiające smoothie lub lody, pełne antyoksydantów i witamin 💞

    Maliny mrożone
    Banan
    Skyr
    Słodzik/odżywka białkowa
    Masło orzechowe/migdałowe/nerkowce
    Wszystko razem blendujemy. Jeżeli mamy ochotę na lody to wszystko, natomiast jeśli pragniemy wypić smoothie należy dodać trochę wody lub zamiast skyru użyć kefiru lub mleka, lecz wtedy zredukujemy ilość protein w posiłku i nasyci nas na krócej ☺️

  5. avatar Kinga pisze:

    Świetnym koktajlem na upały jest koktajl cytrynowo-kokosowy. Jest bogaty w elektrolity, dzięki czemu jest świetny chociażby dla osób uprawiających sport latem:)

    Oto składniki:
    1 cytryna, 200 ml wody kokosowej, 1 mała brzoskwinia, 2 łyżeczki miodu, 2 listki melisy

    Wykonanie:
    Wyciśnij sam sok z cytryny, usuwając miąższ i pestki. Obierz brzoskwinię ze skóry. Przelej do blendera, dodaj resztę składników i zmiksuj. To wszystko:)

    Koktajl lekko odżywia, ale nie obciąża żołądka. Orzeźwia i daje siłę do działania. Dlatego zawsze przed treningiem wypijam szklankę tego koktajlu i wtedy wiem, że mogę więcej:)

  6. avatar Jagoda pisze:

    Moje letnie orzeźwienie to owoców połączenie! Kiedy upał jest na dworze, pyszny koktajl sobie tworze! Zawsze robie porcji wiele, piją także przyjaciele! :)
    Składniki:
    Ćwiartka arbuza bez pestek
    Duża garść jagód (mogą być mrożone)
    Jeden banan
    Miód według uznania lub cukier trzcinowy
    Mięta
    Lód
    Przygotowanie:
    Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładko. Jeżeli wolimy rzadsze koktajle, dodajemy świeżo wyciskany sok z pomarańczy. Przelewamy do szklanek i ozdabiamy świeżą miętą i lodem. Wygodnie siadamy i delektujemy się zdrowym letnim orzeźwieniem! :)

  7. avatar Mała Mi pisze:

    Koktajl borówkowy z jarmużem

    Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw liściastych. Ale jest mało doceniany. Sama uwielbiam i staram się wykorzystać sezon letni do degustacji w wielu postaciach. Przepis na koktajl jest jednym z moich ulubionych.

    Składniki:
    – 5 liści jarmużu
    – 1 pomarańcza
    – 2 banany
    – 2 duże dojrzałe morele
    – 1/2 szklanki borówek amerykańskich
    – 1/3 szklanki malin
    – 1/2 szklanki wody

    Przygotowanie:
    Do blendera wrzucić jarmuż, dolać wodę i zmiksować. Pomarańczę i banany obrać ze skórki i podzielić na mniejsze kawałki. Z moreli wyjąć pestki i podzielić na połówki. Wszystkie składniki zblendować, na sam koniec dodając borówki amerykańskie.

  8. avatar Sylwunia pisze:

    Pyszny odświeżający koktajl, który w lato dodaje mi energii i odświeża w upalne dni.
    Skład:
    – 2 średnie ogórki lub jeden duży,
    – połówka mango,
    – mały kawałek imbiru (ok 1 cm),
    – szklanka soku pomarańczowego,
    – kilka listów mięty do dekoracji i plastry ogórka.

    Do kielicha blendera wkładamy obranego ogórka i obrane mango .Dodajemy obrany i pokrojony na plasterki imbir, sok z pomarańczy oraz opcjonalnie kilka kostek lodu. Całość dokładnie miksujemy na gładką konsystencję. Pyszności ! 😊

  9. avatar wandeczka pisze:

    Moje niezawodne orzeźwiające smoothie jest nieskomplikowane w ilości składników i dające super efekt:Owoce obieramy, dzielimy na części, dodajemy miód i ostudzoną herbatę. Miksujemy. Dodajemy lód, mieszamy i podajemy w wysokich szklankach.

    Czytaj więcej: https://kobietapo30.pl/orzezwiajace-smoothie/
    1 banan,
    1,5 szklanki zielonej herbaty,
    1 łyżka płynnego miodu,
    3/4 szklanki pokruszonego lodu.

  10. avatar Teresa pisze:

    Podaję przepis na mój ulubiony koktajl z owoców oraz ziół. Ma on orzeźwiający, pyszny smak-jest idealny szczególnie na wiosenne i letnie dni. Smakuje wyśmienicie i jest bardzo zdrowy.

    Składniki:
    avocado,
    banan,
    limonka lub pół cytryny,
    kiwi,
    pół pęczka natki pietruszki
    2 łyżeczki mięty
    300 ml maślanki lub kefiru
    trochę czarnego sezamu

    Przygotowanie: Avocado obieramy, skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy pokrojonego banana i kiwi, wsypujemy pietruszkę. Całość blendujemy-wlewamy maślankę i znów miksujemy blenderem. Wsypujemy miętę, czarny sezam i mieszamy. Podajemy w pucharkach i dekorujemy znów sezamem.

    Pycha polecam!

    • avatar Kaja pisze:

      Największe orzeźwienie latem zapewnia 2-minutowe mohito popijane za dnia w wersji bezalkoholowej, lub z rumem dla wieczornej ochłody.

      Czas: 2 min
      Il. porcji: 2

      Składniki:
      – o,5 l wody gazowanej
      – sok z 1 limonki
      – garść liści świeżej mięty
      – lód
      – 1 łyżka miodu/ syropu z agawy
      – 2 łyżki białego rumu ( opcjonalnie)

      Przygotowanie:
      Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, miksujemy 30 sekund, przelewamy do szklanek i już:)

      Bon Appetit!!

Dodaj komentarz