Firma UNIQ Lisner wprowadziła do swojego menu trzy ciekawe nowości: steki rybne dostępne
w klasycznej wersji smakowej, nadziewane sosem serowym oraz szpinakiem. Nowe propozycje rozszerzyły gamę produktów mrożonych i dołączyły do wcześniej dostępnych w ofercie marki tradycyjnych paluszków rybnych. Wszystkie produkty stworzono na bazie 100% fileta z mintaja
i przygotowano w taki sposób, aby zaspokoić wyszukane preferencje smakowe konsumentów oraz wzbogacić dietę w niezbędne wartości odżywcze. Oznacza to, że produkty Lisner stanowią doskonałą bazę dla pełnowartościowego posiłku, odpowiedniego dla małych i dużych smakoszy a jego szybkie przygotowanie dostarczy wiele radości z chwil spędzonych z bliskimi.
Mrożone produkty Lisner to znakomity pomysł na zdrowy, odżywczy posiłek zarówno dla poszukujących kulinarnych inspiracji, hołdujących tradycyjnej kuchni jak i dla zabieganych, stawiających na czas i wygodę konsumentów. Łatwe do przygotowania produkty można – w zależności od preferencji – przyrządzić tradycyjnie, na patelni czy we frytkownicy, albo też upiec w piekarniku bez dodatku tłuszczu. Każdy z tych sposobów podkreśli wyborny smak paluszków i steków rybnych Lisner, uzyskany dzięki starannie dobranej kompozycji składników: soczystego fileta z mintaja, złocistej chrupiącej panierki oraz aromatycznych ziół, przypraw i dodatków. Wygodne w użyciu produkty pozwolą w krótkim czasie stworzyć wyborny posiłek dla całej rodziny.
Sałatka grecka z paluszkami rybnymi
5 szt. paluszków rybnych Lisner
½ główki sałaty pekińskiej
1 duży pomidor
1 cebula czerwona
ser feta
kilka czarnych oliwek
4 łyżki oliwy z oliwek
1,5 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
Paluszki rybne Lisner przygotować według sposobu przyrządzenia podanego na opakowaniu i wystudzić. Sałatę posiekać dodać pokrojone w kostkę pozostałe składniki. Połączyć oliwę z miodem i musztardą, dokładnie wymieszać, a następnie dodać do sałatki i wymieszać. Na górę położyć pokrojone paluszki rybne.
Steki rybne
Wyborny smak panierowanych filetów rybnych, filetów nadziewanych sosem serowym czy szpinakiem sprawia, że steki stanowią oryginalną pozycję w codziennym menu dużego jak i małego amatora ryb.
To świetny pomysł na szybkie i pożywne danie, którego przygotowanie zajmie tylko 7 minut.
Steki rybne Lisner to propozycja dla wielbicieli tradycyjnego smaku panierowanej ryby. Soczysty filet z mintaja w otoczeniu złocistej, subtelnie przyprawionej ziołami panierki doskonale pasuje do różnorodnych warzyw i sosów. Klasyczny smak steków wybornie podkreśli dressing serowy – przepis dostępny na opakowaniu.
Steki rybne z serem marki Lisner to potrawa stworzona specjalnie
z myślą o konsumentach poszukujących oryginalnych smaków. Ukryty pod złocistą pierzynką filet z mintaja w połączeniu z delikatnym serowym sosem to pomysł na wyśmienity posiłek o każdej porze dnia.
Steki rybne z dressingiem serowym
200 ml śmietanki 30%
100 g sera pleśniowego
kilka kaparów
Steki rybne Lisner przygotować według sposobu przyrządzenia podanego na opakowaniu. Śmietankę podgrzać w garnuszku, a następnie dodać starty ser. Gdy ser się rozpuści, wrzucić kapary i starannie wymieszać. Gorące steki rybne polać schłodzonym dressingiem. Potrawa najlepiej smakuje ze świeżymi warzywami.