Ciepłe chwile z mrożonkami

4 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

steki rybne ser visualsteki rybne szpinak visualpaluszki rybne 300g_visual

Firma UNIQ Lisner wprowadziła do swojego menu trzy ciekawe nowości: steki rybne dostępne
w klasycznej wersji smakowej, nadziewane sosem serowym oraz szpinakiem. Nowe propozycje rozszerzyły gamę produktów mrożonych i dołączyły do wcześniej dostępnych w ofercie marki tradycyjnych paluszków rybnych. Wszystkie produkty stworzono na bazie 100% fileta z mintaja
i przygotowano w taki sposób, aby zaspokoić wyszukane preferencje smakowe konsumentów oraz wzbogacić dietę w niezbędne wartości odżywcze. Oznacza to, że produkty Lisner stanowią doskonałą bazę dla pełnowartościowego posiłku, odpowiedniego dla małych i dużych smakoszy a jego szybkie przygotowanie dostarczy wiele radości z chwil spędzonych z bliskimi.

Mrożone produkty Lisner to znakomity pomysł na zdrowy, odżywczy posiłek zarówno dla poszukujących kulinarnych inspiracji, hołdujących tradycyjnej kuchni jak i dla zabieganych, stawiających na czas i wygodę konsumentów. Łatwe do przygotowania produkty można – w zależności od preferencji – przyrządzić tradycyjnie,  na patelni czy we frytkownicy, albo też upiec w piekarniku bez dodatku tłuszczu. Każdy z tych sposobów podkreśli wyborny smak paluszków i steków rybnych Lisner, uzyskany dzięki starannie dobranej kompozycji składników: soczystego fileta z mintaja, złocistej chrupiącej panierki oraz aromatycznych ziół, przypraw i dodatków. Wygodne w użyciu produkty pozwolą w krótkim czasie stworzyć wyborny posiłek dla całej rodziny.

Sałatka grecka z paluszkami rybnymi

5 szt. paluszków rybnych Lisner
½  główki sałaty pekińskiej
1 duży pomidor
1 cebula czerwona
ser fetasałatka
kilka czarnych oliwek
4 łyżki oliwy z oliwek
1,5 łyżki miodu
2 łyżki musztardy

Paluszki rybne Lisner przygotować według sposobu przyrządzenia podanego na opakowaniu i wystudzić.  Sałatę posiekać dodać pokrojone w kostkę pozostałe składniki. Połączyć oliwę z miodem i musztardą, dokładnie wymieszać, a następnie dodać do sałatki i wymieszać. Na górę położyć pokrojone paluszki rybne.

Steki rybne

Wyborny smak panierowanych filetów rybnych, filetów nadziewanych sosem serowym czy szpinakiem sprawia, że steki stanowią oryginalną pozycję w codziennym menu dużego jak i małego amatora ryb.
To świetny pomysł na szybkie i pożywne danie, którego przygotowanie zajmie tylko 7 minut.
Steki rybne Lisner to propozycja dla wielbicieli tradycyjnego smaku panierowanej ryby. Soczysty filet z mintaja w otoczeniu złocistej, subtelnie przyprawionej ziołami panierki doskonale pasuje do różnorodnych warzyw i sosów. Klasyczny smak steków wybornie podkreśli dressing serowy – przepis dostępny na opakowaniu.
Steki rybne z serem marki Lisner to potrawa stworzona specjalnie
z myślą o konsumentach poszukujących oryginalnych smaków. Ukryty pod złocistą pierzynką filet z mintaja w połączeniu z delikatnym serowym sosem to pomysł na wyśmienity posiłek o każdej porze dnia.

Steki rybne z dressingiem serowym steki Lisner z dressingiem serowym

200 ml śmietanki 30%
100 g sera pleśniowego
kilka kaparów

Steki rybne Lisner przygotować według sposobu przyrządzenia podanego na opakowaniu. Śmietankę podgrzać w garnuszku, a następnie dodać starty ser. Gdy ser się rozpuści, wrzucić kapary i starannie wymieszać. Gorące steki rybne polać schłodzonym dressingiem. Potrawa najlepiej smakuje ze świeżymi warzywami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...