URODA I ZDROWIE

Syrop na wzmocnienie odporności

16 marca 2020, dodał: Dagmara

W okresie grypowym warto wzmacniać swoją odporność. Mamy dla Was świetny przepis na taki syrop, który głównie składa się z czosnku. Co prawda wiele osób nie przepada za jego charakterystycznym posmakiem i zapachem, ale każdy wie jaką ma moc zdrowotną.

Znalezione obrazy dla zapytania: syrup garlic

Właściwości czosnku

Czosnek z powodzeniem jest używany w leczeniu bólu gardła, przeziębień, gryp, infekcji oskrzeli i płuc, infekcji przewodu pokarmowego, jak również pomaga w odbudowaniu populacji przyjaznej bakterii po odbytych kuracjach antybiotykowych. Czosnek jest skutecznym środkiem na niszczenie robaków w organizmie, jak również pomaga w leczeniu zakażeniem drożdżakowym, pleśniawki w jamie ustnej, pleśniawki pochwowej. Czosnek poprawia trawienie pokarmowe, pomaga w wydalaniu gazów, poprawia wchłanianie i przyswajanie pokarmów.

Czosnek również wzmaga produkcję insuliny wytwarzanej przez trzustkę. W związku z tym, czosnek uważany jest za cudowny środek w obniżaniu poziomu cukru we krwi u ludzi cierpiących na cukrzycę. Czosnek działa jako środek zmniejszający przekrwienie. Jest wspaniałym lekiem odkrztuślnym stosowanym przy ostrym i przewlekłym zapaleniu oskrzeli, kokluszu i oskrzelowej astmie, jak również przy zapaleniu zatok, przewlekłym katarze, gorączce siennej i zapaleniu śluzówki nosa. Poprzez powodowanie pocenia się czosnek pomaga w obniżaniu gorączki. Uważa się, że czosnek potrafi znacznie obniżyć poziom cholesterolu we krwi.

odpornosc

Przepis na syrop

Co kupić?

  • 0,5 l wody przegotowanej letniej lub z filtra
  • 2 cytryny
  • 8 ząbków czosnku
  • kilka plastrów imbiru startego na tarce
  • kilka łyżek miodu

Przygotowanie:

W przypadku przygotowania na 1 list wody, wszystkie składniki mnożymy razy dwa. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy w suche miejsce, w temperaturze pokojowej na 5 do 7 dni. Oczywiście można pić syrop od razu po zrobieniu, ale z każdym dniem nabiera większej mocy. Pamiętaj, aby od czasu do czasu potrząsnąć słoikiem lub zamieszać syrop, aby nie powstawała pleśń. Po upływie 5 dni przelej syrop przez sitko, aby wszelkie cząstki zostały usunięte. Po tym trzymaj syrop w szklanym naczyniu i w lodówce. Pij syrop po łyżce lub nawet trzech w przypadku choroby. Najlepiej pić wieczorem, aby cały dzień nie pachnieć czosnkiem.

Znalezione obrazy dla zapytania: homemade syrup for kaugh

 

 

zobacz również:

Zielony koktajl z imbirem wzmacniający odporność

Domowe syropy na wzmocnienie odporności dla dzieci i dorosłych

Dieta na poprawę odporności

Witamina C – najlepszy antyoksydant i wzmocnienie odporności!

 

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Okna z drewna
Odpowiednio zabezpieczone posłużą przez lata, a przynajmniej nie wydzielają szkodliwych substancji...
Nie lubiane prace domowe
Nawet nie wiedziałabym jak się za to zabrać... Nie ma to jak wyprana świeża...
Czy olejowanie włosów jest skuteczn…
Poza tym do przetłuszczających się włosów takie zabiegi nie są polecane...
Znacie coś na zaczerwienienia?
Fajne są kosmetyki Dermedic dla skory naczynkowej.