Sałatka Colesław

5 września 2011, dodał: Larcenciel
Artykuł zewnętrzny

Potrzebne składniki

30 dag białej kapusty
2 marchewki
mała cebula
szklanka mleka

Do sosu:

2 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego
6 łyżek majonezu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, umyć i drobno poszatkować. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej; cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Warzywa lekko osolić i oprószyć pieprzem, zalać zimnym mlekiem, wymieszać i zostawić w lodówce pod przykryciem na co najmniej 1 godzinę.
Po tym czasie przelać mleko do kubeczka, dodać pozostałe składniki sosu, dokładnie ubić. Wlać sos do kapusty, wymieszać i wstawić salaterkę pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem posypać surówkę natką pietruszki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sałatka Colesław

  1. avatar hela51 pisze:

    Pozostałe mleko po odlaniu z kapusty też się dodaje do sosu? Bo tak właśnie zrobiłam i wyszło mi bardzo rzadkie, musiałam odlać pół sosu bo kapusta pływała.

Dodaj komentarz do hela51


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺