Ciasto z rabarbarem na cieście francuskim
Całość posypujemy cukrem pudrem.

Kategoria: Słodkości

Pierożki z mąki gryczanej
Podawać polane masłem ,można również polać kwaśna gęstą śmietaną.

Kategoria: Obiady i kolacje, Słodkości

Krokiety z ziemniaków, kurczaka i pieczarek
Podawać z sosem ( grzybowy, mięsny lub inny ) i surówką. P

Kategoria: Dania mięsne, Obiady i kolacje

Chłodnik ogórkowo-arbuzowy
Przed podaniem chłodnika miąższ arbuza pokroić w małą kostkę

Kategoria: Eko przepisy, Sosy, dipy

Przepyszna zupa ziemniaczana z szynką
Podawać udekorowane natką pietruszki i startą na grubych oczkach marchewką.

Kategoria: Zupy

Sałatka ziemniaczana z porem
Sałatka jest najlepsza podawana na zimno.

Kategoria: Sałatki i surówki

Gratin Dauphinois - zapiekanka ziemniaczana
Gdyby wierzch zbytnio się brązowił, naczynie można przykryć folią aluminiową.

Kategoria: Dania jednogarnkowe