Pijany kurczak owijany boczkiem

10 lutego 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, 6 cienkich plasterków boczku wędzonego, 8 pieczarek, 1/2 czerwonej cebuli, kieliszek białego wina, 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim, sok z 1/2 cytryny, rozmaryn, sól, pieprz, 5 łyżek oliwy.

Mięso rozkroić na pojedyncze, dość duże kotleciki. Wino wymieszać z posiekanym czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Marynatą zalać mięso, przykryć i wstawić na 2 godz. do lodówki. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić i również pokroić w plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć rozmarynem, układać po plasterku pieczarki i kawałku cebuli. Zrolować, owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Ułożyć na blasze, naokoło ułożyć pozostałe pieczarki. Piec ok. 45 min w temp. 200st. Można również opiekać na grillu ok. 30 min.

Po prostu pycha…!

file1328881532



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Pijany kurczak owijany boczkiem

  1. avatar Ankowata pisze:

    Fantastyczny przepis! Maz powiedzial, ze to byl najlepszy obiad, jaki kiedykolwiek zrobilismy.

Dodaj komentarz do Ankowata


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...