Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem

14 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • 15 dag żółtego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kucharek
  • olej
  • śmietana

Pierś myjemy, osuszamy i kroimy w dosyć dużą kostkę. Posypujemy kucharkiem.Rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoto. Przekładamy do garnka, a na pozostałym oleju szklimy cebulę, przesmażamy pieczarki i czosnek. Dokładamy do mięsa, podlewamy 1 szkl. bulionu drobiowego i dusimy do miękkości. Ser ucieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do mięsa. Pochwili duszenia dodać 2 łyżki dobrej śmietany. Wymieszać, posypać natką pietruszki i… SMACZNEGO!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz