Carpaccio wołowe

11 grudnia 2009, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

składniki na 4 porcje:

– 10-15 dag polędwicy wołowej

– mały kawałek parmezanu

– kilka pieczarek

– 1 czerwona cebula

–  rukola lub sałata fryzowana

– 3 łyżki oliwy

– pieprz

Polędwicę wołową dobrze zmrozić a następnie pokroić w cieniutkie niemal przeźroczyste plasterki, rozłożyc na talerzu wysmarowanym oliwą. Plastry polędwicy posypać cienkimi płatkami parmezanu i plasterkami pieczarek, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przybrać sałatą i wiórkami czerwonej cebuli. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

file1260542573



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...