Kokosowe curry z polędwicy wołowej

10 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

3_kokosowe_curry

Składniki:

1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka Sos Sambal Oelek
1 łyżka Zielona pasta curry
200 g makaron ryżowy nitki

400g chudej wołowiny, 1 cebula, 0,5 l mleczka kokosowego, czerwona papryka, natka pietruszki do posypania.

Przygotowanie:

Mięso kroimy na paseczki o długości ok. 4 cm. Mleko kokosowe mieszamy z pastą curry, następnie gotujemy i wrzucamy do niego mięso, cebulę posiekaną w cienkie talarki, sos Sambal Oelek i sos rybny. Całość dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez około 40 minut, od czasu do czasu mieszając. Po upływie tego czasu, dodajemy paprykę i gotujemy jeszcze chwilę, aż sos nieco odparuje. Na koniec posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem lub makaronem ryżowym TaoTao.

www.taotao.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Kokosowe curry z polędwicy wołowej

  1. avatar Kacha pisze:

    uwielbiam tajska kuchnie i chińską, jest lekkostrawna, mam już dość schabowego.

Dodaj komentarz