Szybki piernik na miodzie

17 października 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– paczka margaryny
– 20 dag cukru
– 20 dag miodu
– 4 jaja
– proszek do pieczenia
– bakalie
-przyprawa piernikowa

Margarynę utrzeć z cukrem i miodem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i przyprawą piernikową. Dodać rodzynki i np. orzechy, daktyle suszone, śliwki suszone obtoczone w mące oraz skórkę pomarańczową. Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek i piec około 50 minut w temp. 180 stopni C. Ja podaję piernika w polewie czekoladowej, którą robię z czekolady gorzkiej na pół z mleczną, odrobiny mleka i masła.

Zobacz również:

  1. Świąteczne przepisy na pierniki
  2. Wszystkie słodkości czytelników
  3. Najlepsze imprezowe sałatki
  4. Czekolada dobra dla serca



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz