Tatar ze śledzi po węgiersku

17 października 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
 
płaty śledziowe
jaja ugotowane na twardo
ogórki konserwowe
ogórki świeże
czerwona papryka konserwowa

 

słodka papryka mielona
ostra papryka mielona
sos pomidorowy
 
Składniki przygotować na kilka godzin przed podaniem, by się „przegryzły”: śledzie pokroić w grubszą kostkę, pokroić ugotowane na twardo jaja, pokroić ogórki konserwowe, ogórki świeże oraz paprykę konserwową. Składników nie mieszać – odstawić w oddzielnych miseczkach na kilka godzin. Następnie połączyć produkty, dodać przyprawy: papryke słodką i ostrą oraz sos pomidorowy.

Przepis nadesłany przez sklep z węgierskimi produktami: www.organiczny.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz