Karp smażony „bez ości” z sosem sojowym i szczypiorkiem

13 grudnia 2013, dodał: 5tka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 filety z karpia

Sos sojowy Kikkoman

Pół pęczka szczypiorku

Kilka łyżek mąki

Olej do smażenia

Cytryna

Przygotowanie:

Filety z karpia oczyścić, umyć  i osuszyć. Naciąć od strony mięsa co 2 mm uważając by nie przeciąć skóry. Podzielić filet na  4 kawałki. Delikatnie obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym głębokim oleju. Po usmażeniu podawać karpia  z sosem sojowym i posypać posiekanym drobno szczypiorkiem. Idealnie komponuje się z łyżką utartego chrzanu i cząstkami cytryny.

 

file1386948238



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...