Muffiny jogurtowe z czekoladą

28 października 2012, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

składniki

Cukier wanilinowy (tzw. podwójna porcja)
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
szczypta soli
2 jaja
1 jogurt 400 g (gęsty, typu greckiego)
100 g stopionej margaryny
groszki czekoladowe lub czekolada posiekana

Mój sposób wykonania:
W jednej misce połączyć składniki suche, a w drugiej mokre. Margaryna musi być wystudzona, a jaja i jogurt powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystko razem połączyć. Dodać kawałki mlecznej czekolady (np. groszki czekoladowe).
Wstawić do nagrzanego do 170 st. C piekarnika. Piec ok. 20 minut (z termoobiegiem) do tzw. suchego patyczka.
Z podanej porcji wyszło mi 15standardowych muffinek.

file1351443849



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.