Muffiny jogurtowe z czekoladą

Avatar photo
28 października 2012,
dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

składniki

Cukier wanilinowy (tzw. podwójna porcja)
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
szczypta soli
2 jaja
1 jogurt 400 g (gęsty, typu greckiego)
100 g stopionej margaryny
groszki czekoladowe lub czekolada posiekana

Mój sposób wykonania:
W jednej misce połączyć składniki suche, a w drugiej mokre. Margaryna musi być wystudzona, a jaja i jogurt powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystko razem połączyć. Dodać kawałki mlecznej czekolady (np. groszki czekoladowe).
Wstawić do nagrzanego do 170 st. C piekarnika. Piec ok. 20 minut (z termoobiegiem) do tzw. suchego patyczka.
Z podanej porcji wyszło mi 15standardowych muffinek.

file1351443849



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...