Lody jogurtowe poziomkowo-truskawkowe

5 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 3 szkl. mleka, szkl. śmietany 18%, szkl. jogurtu naturalnego, 1,5 szkl. cukru, 70 dag truskawek, 40 dag poziomek.

Mleko, śmietanę i jogurt zagotować z cukrem. Ostudzić. Owoce zmiksować za pomocą blendera, wymieszać z ostudzoną masą. Wlać do pojemnika, zamknąć i wstawić na dwie godz. do zamrażalnika. Następnie wyjąć i zmiksować blenderem. Ponownie mrozić dwie godziny i zmiksować. Powtórzyć czynność 3 razy, by nie było żadnych grudek.

Lody są wspaniałe, mają bardzo owocowy smak i pachną poziomkami…

file1341483810



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz