Mięsne szaszłyki z owocami

5 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, jajko, cebula, czerstwa bułka, sól, pieprz, bułka tarta, truskawki, brzoskwinie, szkl. mleka, bułka tarta, olej do smażenia.

Bułkę namoczyć w mleku. Mięso wyrobić z jajkiem, odciśnięta bułką i posiekaną cebulą. Doprawić do smaku. Z masy formować małe kuleczki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju – najlepiej we frytownicy. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian owoce i klopsiki.

Dobre zarówno jako danie główne oraz jako przekąska na spotkaniu z przyjaciółmi.

file1341483662



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz