Zakochany konkurs – wygraj dzbanki filtrujące Aquaphor – wyniki!

10 lutego 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Serdecznie zapraszamy do wyników konkursu Walentynkowego, w którym do wygrania były zestawy z dzbankami filtrującymi Aquaphor Jasper 2,8 l z wkładem magnezowym.

 ZADANIE KONKURSOWE: Podaj swój sprawdzony przepis na danie, napój lub deser walentynkowy

Dziękujemy za wszystkie wypowiedzi! Oto przepisy, które najbardziej nas urzekły, rozbawiły, a nawet wzruszyły – i wprowadziły w iście walentynkowy nastrój:

kasia001
Polecanie własnego, naszym zdaniem idealnego dania, deseru czy napoju walentynkowego to trudna sprawa. Trzeba wziąć przecież pod uwagę zróżnicowane gusty naszych mężczyzn! O ile jednemu smakuje bigos – koniecznie taki sam, jak u mamy, to drugi nie oprze się kuszącym słodkościom… Ale jedno jest pewne – każdy mężczyzna potrzebuje porządnie zjeść, żeby później miał siłę nosić nas na rękach i bronić przed złem tego świata! Wiemy jednak, że pożywne danie dobre jest raczej na obiad. Na romantyczny wieczór we dwoje polecam szczególnie mój ulubiony napój, który pobudzi również Wasze zmysły i nie pozwoli Wam zasnąć, nawet po ciężkim dniu w pracy. Jest nim oczywiście kawa!

Dobrze zaparzona, mocna i aromatyczna kawa to prawdziwy afrodyzjak. Niejedna miłość nie narodziłaby się i nie przetrwała właśnie bez kawy! I nasza znajomość z mężem od kawy się zaczęła – bo takie właśnie niezobowiązujące spotkanie w kawiarni podczas przerwy w pracy było dla nas świetnym pretekstem dla pozostawienia sobie przestrzeni do dalszego swobodnego poznawania się…

Kawa podana wraz ze śniadaniem do łóżka wzmacnia więzi między zakochanymi. Po jej skosztowaniu wzrasta ciśnienie, czyli na pewno mocniej zabije każde serce, więc nie wyobrażam sobie bez niej także długiego i romantycznego walentynkowego wieczoru. A że każdy wie najlepiej, jaka kawa mu smakuje, niech przygotuje ją dla siebie i swojej drugiej połówki wg własnego sprawdzonego przepisu, by cieszyć się wspólnymi chwilami i intymną rozmową, którą przy kawie toczy się najswobodniej:) A jeśli chodzi o mój sprawdzony przepis na pyszną kawę to najbardziej smakuje mi świeżo mielona Arabica o głębokim, intensywnym smaku. Dodaję do niej kawałek mlecznej czekolady, odrobinę soli i szczyptę cynamonu i imbiru. Na specjalne okazje dekoruję ją też bitą śmietaną i posypuję wierzch startą gorzką czekoladą. Polecam Wam ten przepis do wypróbowania na wieczór we dwoje:)

Mariella

Dziewczyny! Czas zerwać z naiwnym myśleniem rodem z baśni dla grzecznych dziewczynek – książę na białym koniu nie istnieje, dlatego nie przygalopuje do Was z dalekiego królestwa 14 lutego (ani żadnego innego dnia) tylko po to, by kochać Was bezwarunkowo i rozpieszczać do końca Waszych dni! Całowanie żab też przestało być modne… Żeby więc mieć z kim zajadać walentynkowe frykasy i cieszyć się życiem, trzeba trochę zabiegów – bo współczesny książę raczej porusza się przy pomocy ok. 100 koni mechanicznych, a rozpieszcza najczęściej swoje auto… Dlatego aby uznał Was za swój ideał i kochał do grobowej deski, w najbliższe walentynki zaserwujcie mu magiczny napój miłosny! Muszą znaleźć się w nim koniecznie liście mięty i owoce dzikiej róży oraz maliny, od zawsze kojarzone z silnym działaniem pobudzającym uczucia… Wszak już Balladyna z Aliną wiedziały, że do serca mężczyzny najszybciej dostać się przez żołądek, a maliny to najlepszy przysmak mężczyzny;) Nie żałujcie też miodu i dodajcie nieco goździków oraz wanilii, by egzotyczna woń zadziałała odprężająco na jego ciało i zmysły… Nie zapomnijcie też, by przygotowywać ten magiczny napój w księżycową noc, najlepiej podczas pełni – a mieszając go zgodnie z ruchem wskazówek zegara, wypowiedzcie zaklęcie:
„Niech ten napój będzie tak słodki jak miłość, która połączy nas od teraz aż na wieki”. A gdy dacie go Waszemu wybrankowi do wypicia, patrzcie mu ciągle w oczy, by w jego głowie powstało przyjemne skojarzenie tego pysznego napoju właśnie z Wami! Jeśli zastosujecie się do moich rad i przepisu, na pewno zdobędziecie jego serce, by kolejne Święto Zakochanych spędzić już razem i pić sobie już z dzióbków ten magiczny napój:)

merry01

Moja propozycja to walentynkowy grzaniec – napój idealny na wspólny wieczór w intymnej atmosferze, pachnący, rozgrzewający i wyjątkowy… Receptura jest sprawdzona, udoskonalona przez liczne próby i poprawki – i teraz po prostu idealna. Dla mnie to synonim Święta Zakochanych, bo dodaje dreszczyku emocji i sprawia, że na tę kolację przy świecach czekamy zawsze z niecierpliwością…

Walentynkowy grzaniec z rumem
Składniki:
– 1 litr wina czerwonego
– 2-3 laski cynamonu
– 3-4 goździki
– 1 laska wanilii
– 2-3 gwiazdki anyżu
– 1 pomarańcza
– 4-5 plasterków suszonego jabłka
– 1 limonka
– cukier w kostkach (5 szt.)
– 1 kieliszek rumu
– 1 szklanka bardzo mocnej czarnej herbaty

Przygotowanie:
Wino i herbatę podgrzać z cynamonem, goździkami, suszonymi jabłkami, anyżem i wanilią. Pomarańcze i limonkę pokroić w plastry. Kostki cukru namoczyć w rumie. Wszystko wrzucić do garnka z winem. Podgrzewać ok. 10 min. Podawać mocno ciepłe.
*Zdjęcie do przepisu wysyłam na @:)

IWONA
Szarlotka od serca – bo w kształcie serca! To przecież dzięki niej nasze mamy i babcie trafiały do serc swoich mężczyzn! Był to niezawodny sposób na okazanie uczuć w tych ciężkich powojennych czasach, kiedy nie było tych wszystkich nowoczesnych sposobów wyrażania miłości, a 14 lutego był tylko „przednówek”, czyli czas, w którym w domu brakowało wszystkiego…
Przepis jest w mojej rodzinie niezmiennie ten sam od lat:

Składniki:
Ciasto: ćwierć kg mąki, 5 dag cukru pudru, 5 dag masła 3 żółtka.
Nadzienie 80 dag jabłek typu jonagold/gloster, 15 dag cukru, 1 białko z jajka, pół łyżeczki cynamonu.
Do mąki dodajemy masło i ucieramy, następnie ubijamy żółtka i dodajemy do nich cukier. Wszystko zagniatamy i wkładamy do lodówki na 20 min. Potem wałkujemy i rozkrawamy na dwie nierówne części. Większą formujemy wycinając kształt serca i dbając, by boki były nieco wyższe, kładziemy na blachę i pieczemy ok. 30 min. W tym czasie kroimy i prażymy jabłka z cukrem i cynamonem. Wykładamy na podpieczony spód, nakrywamy resztą ciasta, które smarujemy białkiem po wierzchu. Pieczemy całość, potem posypujemy cukrem pudrem i podajemy jeszcze ciepłą szarlotkę ukochanemu:)

Serdecznie gratulujemy!

Nagrodami w konkursie są:

Zestawy zawierające: dzbanek filtrujący Jasper 2,8 l Aquaphor z wkładem magnezowym, książeczka: „Najlepsze diety na cały rok” oraz herbata Teekanne LOVE.

Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy!

O NAGRODACH:

AQUAPHOR Jasper to najnowszy model dzbanka filtrującego, wyposażony w podnoszoną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.

W zestawie z dzbankiem znajduje się również wkład magnezowy AQUAPHOR B25 Maxfor Mg2+, który wzbogaca wodę wodociągową w dobroczynny magnez. Skutecznie usuwa z wody chlor, fenol, pestycydy, żelazo, niwelując nieprzyjemny posmak i zapach wody. Wydajność wkładu filtrującego wynosi 200 l wody wodociągowej, co odpowiada ok. 2 miesiącom użytkowania przez 3-4 osobową rodzinę, w zależności od twardości wody.

Wkłady filtrujące AQUAPHOR znacznie zmniejszają ilość najbardziej szkodliwych substancji znajdujących się w wodzie wodociągowej. Należą do nich:
– twardość wody (kamień i żółty osad);
– osad, taki jak: rdza, piasek, szlam;
– chlor, chloroform i inne związki chloru organicznego;
– metale ciężkie: żelazo, ołów, rtęć, miedź;
– produkty ropopochodne;
– fenole.

Pojemność 2,8 l
Wydajność 200 l (do 2 mies.)

W zestawie specjalne prezenty GRATIS: książeczka: Najlepsze diety na cały rok – wspaniały zbiór przepisów na dietetyczne dania z naturalnych składników i krystalicznej wody oraz herbata Teekanne LOVE.

Filtr dzbankowy Aquaphor Jasper posiada atrakcyjne kolory, ergonomiczne kształty oraz niezawodny licznik zużycia wkładu filtrującego. Jest to doskonałe uzupełnienie zaawansowanej technologii filtrowania wody pitnej opatentowanej przez Aquaphor. W zestawie znajduje się wydajny wkład Maxfor Mg2+.

Wkłady filtrujące Maxfor Mg2+ pozwalają zachować odpowiednią zawartość magnezu w wysoce oczyszczonej wodzie. Podczas filtracji specjalne złoże równomiernie dozuje jony magnezu do oczyszczanej wody tylko w sytuacji pogorszenia równowagi wapniowo-magnezowej.

 

Dzbanki filtrujące Aquaphor z wkładami Maxfor posiadają atest Polskiego Zakładu Higieny oraz pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Zdobyły również pierwsze miejsce w teście Stiftung Warentest.

Od 7 lutego w sklepach BIEDRONKA rusza PROMOCJA na dzbanek AQUAPHOR Jasper.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

28 komentarzy do Zakochany konkurs – wygraj dzbanki filtrujące Aquaphor – wyniki!

  1. avatar Jolanta pisze:

    Podam przepis na deser walentynkowy. Przez rok cały należy się nie objadać, sumiennie ćwiczyć, nawilżać ciało balsamami oraz niegazowaną wodą. Należy unikać alkoholu oraz wyrobów tytoniowych, ponieważ źle wpływają na wygląd naszego ciała. Do tego ważne są natryski na ciało, zmiennie – raz letnia, raz ciepłą woda – wpływają ujędrniająco, dzięki czemu będziemy wyglądać jak prawdziwa bogini. Pamiętać należy o odpowiedniej depilacji skóry: nogi, strefa bikini, okolice pach – powinny być gładkie jak pupa niemowlaka. Nikt nie lubi włosków na skórze, szczególnie tam, gdzie być ich nie powinno. Delikatne perfumy pobudzą do działania niejednego anemika. Przed konsumpcją deseru warto założyć coś seksownego, kuszącego, delikatnie odkrywającego ramiona, jednocześnie ukrywającego wszelkie „smakołyki”. Deser należy podać po pysznym obiedzie, kolacji czy śniadaniu, nie ma reguły kiedy należy go skonsumować – wszak najlepiej smakuje wtedy, gdy go bardzo pragniemy.

  2. avatar merry01 pisze:

    Moja propozycja to walentynkowy grzaniec – napój idealny na wspólny wieczór w intymnej atmosferze, pachnący, rozgrzewający i wyjątkowy… Receptura jest sprawdzona, udoskonalona przez liczne próby i poprawki – i teraz po prostu idealna. Dla mnie to synonim Święta Zakochanych, bo dodaje dreszczyku emocji i sprawia, że na tę kolację przy świecach czekamy zawsze z niecierpliwością…

    Walentynkowy grzaniec z rumem
    Składniki:
    – 1 litr wina czerwonego
    – 2-3 laski cynamonu
    – 3-4 goździki
    – 1 laska wanilii
    – 2-3 gwiazdki anyżu
    – 1 pomarańcza
    – 4-5 plasterków suszonego jabłka
    – 1 limonka
    – cukier w kostkach (5 szt.)
    – 1 kieliszek rumu
    – 1 szklanka bardzo mocnej czarnej herbaty

    Przygotowanie:
    Wino i herbatę podgrzać z cynamonem, goździkami, suszonymi jabłkami, anyżem i wanilią. Pomarańcze i limonkę pokroić w plastry. Kostki cukru namoczyć w rumie. Wszystko wrzucić do garnka z winem. Podgrzewać ok. 10 min. Podawać mocno ciepłe.
    *Zdjęcie do przepisu wysyłam na @:)

  3. avatar Hania pisze:

    Mój sprawdzony deser na tę okazję,to ciasto,które nazywamy – „AMOREK”.

    Składniki:
    * masa kajmakowa- 400g,
    * serek mascarpone- 500g,
    * tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady – 100g,
    * cukier puder – 1 łyżka,
    * śmietana 36% – 200g,
    * krakersy słone – ok.200g – 210g.

    Sposób wykonania:

    * Schłodzoną śmietanę ubijamy „na sztywno” mikserem,a pod koniec ubijania(na małych obrotach) dodajemy cukier puder i serek – mieszamy dalej na małych obrotach.
    * Na blaszkę układamy papier do pieczenia,a na nim warstwę krakersów.
    * Na krakersy masę serową,którą przykrywamy warstwą krakersów.
    * Tę warstwę krakersów pokrywamy masą kajmakową.Najlepiej puszkę z masą krótko zamoczyć w ciepłej wodzie,aby lepiej się rozprowadzała.
    * Na sam wierzch posypać startą czekoladę.Można zetrzeć na tarce,na grubych oczkach.

    Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Najlepiej zrobić wieczorem i przez całą noc chłodzić w lodówce.Ale wystarczy też ok. 2 godzin w lodówce.

    Podane wielkości składników są na taką tradycyjną blaszkę prostokątną.Jeśli blaszka będzie mniejsza,to deser będzie wyższy.

    Masa kajmakowa jest bardzo słodka,ale te krakersy sprawiają,że ta słodycz jest lekko „przełamana” i jest niebiański smak! :-)

    Ten przepis jest prosty,a efekt murowany!

  4. avatar Pingwinek pisze:

    Mój sprawdzony deser na Walentynki, to blok czekoladowy. Smakuje on wszystkim, dużym i małym.W końcu Walentynki to nie tylko święto zakochanych par, ale również możliwość by okazać miłość, czy sympatię rodzicom , czy przyjaciołom. Jeden mały blok, a można nim obdarować wszystkich najbliższych, wywołać uśmiech na ich twarzach :) . Dla wielu znanych mi starszych osób to smak dzieciństwa, dla młodszych to nowa, czekoladowa rozkosz. Dla mojej sympatii oraz chłopaka mojej siostry, to deserowe spełnienie marzeń. Jest to pierwsze ciasto, które wykonałam samodzielnie w życiu, więc tak trochę sentymentalnie ;) Proste i szybkie, bez pieczenia, a czekoladowy smak humor na lepszy zmienia!

    Składniki:
    2-3 szkl. cukru (zależy od tego, jak bardzo słodkie ciasto kto lubi)
    2 kostki margaryny
    1 cukier waniliowy
    10 dag kakao
    500 mg mleka w proszku
    1 szklanka mleka
    herbatniki
    bakalie

    Sposób przyrządzenia:
    Mleko, cukier i cukier waniliowy gotować 15 minut , zdjąć z ognia. Do gorącego dodać margarynę, poczekać aż się rozpuści. Następnie dodajemy mleko w proszku, potem kakao i dokładnie mieszamy. Na koniec herbatniki, orzechy itp. Wylewamy wszystko na blaszkę, najlepiej długą i wąską, czekamy aż się ostudzi i zastygnie, wkładamy do lodówki i czekamy aż ostatecznie zastygnie.
    Szybko, łatwo i pysznie! Przepis sprawdzony, zawsze chwalony! Smacznego!

  5. avatar Sylwia pisze:

    Na walentynkowy romantyczny wieczór polecam deser- mus czekoladowy. Prosty i szybki w wykonaniu ( żeby mieć więcej czasu na inne sprawy, jak wiadomo czekolada jest afrodyzjakiem… ;-)).
    Możemy zaserwować go w większym naczyniu i karmić się nim z naszą Walentynką….

    SKŁADNIKI:

    2 żółtka
    100g czekolady gorzkiej
    2 łyżki cukru
    szczypta soli
    2/3 szklanki śmietanki kremówki 36% 1/2 szklanki mleka
    1/2 łyżeczki esencji waniliowej

    PRZYGOTOWANIE:

    Czekoladę posiekać na drobne kawałki.
    W rondelku podgrzać mleko,dodać 1/3 szklankę śmietanki, żółtka,cukier i szczyptę soli. Powoli podgrzewać ale nie gotować. Do masy dodać czekoladę, wymieszać i zostawić do przestudzenia.

    Po przestudzeniu doda resztę śmietanki, masę ubić mikserem.

    Gotowy mus przełożyć do naczyń i schłodzić minimum godzinę.

    Przed podaniem udekorować owocami, bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi.

  6. avatar IWONA pisze:

    Szarlotka od serca – bo w kształcie serca! To przecież dzięki niej nasze mamy i babcie trafiały do serc swoich mężczyzn! Był to niezawodny sposób na okazanie uczuć w tych ciężkich powojennych czasach, kiedy nie było tych wszystkich nowoczesnych sposobów wyrażania miłości, a 14 lutego był tylko „przednówek”, czyli czas, w którym w domu brakowało wszystkiego…
    Przepis jest w mojej rodzinie niezmiennie ten sam od lat:

    Składniki:
    Ciasto: ćwierć kg mąki, 5 dag cukru pudru, 5 dag masła 3 żółtka.
    Nadzienie 80 dag jabłek typu jonagold/gloster, 15 dag cukru, 1 białko z jajka, pół łyżeczki cynamonu.
    Do mąki dodajemy masło i ucieramy, następnie ubijamy żółtka i dodajemy do nich cukier. Wszystko zagniatamy i wkładamy do lodówki na 20 min. Potem wałkujemy i rozkrawamy na dwie nierówne części. Większą formujemy wycinając kształt serca i dbając, by boki były nieco wyższe, kładziemy na blachę i pieczemy ok. 30 min. W tym czasie kroimy i prażymy jabłka z cukrem i cynamonem. Wykładamy na podpieczony spód, nakrywamy resztą ciasta, które smarujemy białkiem po wierzchu. Pieczemy całość, potem posypujemy cukrem pudrem i podajemy jeszcze ciepłą szarlotkę ukochanemu:)

  7. avatar gosia61 pisze:

    Na romantyczny Walentynkowy wieczór we dwoje do schlodzonego szampana polecam deser z prażonymi płatkami migdałowymi.Oto jak go przygotować .Na dno pucharków kruszę drobno paczkę biszkoptów okrągłych.Na biszkopty nakładam dwie łyżki masy krówkowej z puszki.Na to nakładam 3 łyżki ubitej śmietany kremówki połączonej z dwoma śmietan fix.I posypuję płatkami migdałowymi uprażonymi na patelni.Polecam życzę smacznego.

  8. avatar KASIA1992 pisze:

    Przepis może zwyczajny, ale to pierwsze ciasto, które zrobiliśmy razem z chłopakiem, było mocno średnie :D Teraz doszliśmy już do perfekcji i jesteśmy nazywani wśród znajomych „mistrzami szarlotki” :)))
    CIASTO KRUCHE
    300 g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    50 g cukru
    200 g masła (zimnego)
    4 żółtka
    BUDYNIOWA PIANKA
    4 białka
    2/3 szklanki cukru
    2 budynie waniliowe po 40 g (bez cukru)
    1/3 szklanki oleju roślinnego
    ORAZ
    ok. 1 kg prażonych jabłek (gotowych lub DOMOWYCH)
    cukier puder

    PRZYGOTOWANIE
    CIASTO KRUCHE
    Do mąki dodać proszek do pieczenia, cukier oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Siekać składniki lub rozdrabniać dłońmi lub mieszadłem miksera na kruszonkę.
    Dodać 4 żółtka (białka odłożyć) i połączyć składniki w jednolite ciasto. Podzielić na 2 części, jedną nieco większą od drugiej. Włożyć do lodówki.
    BUDYNIOWA PIANKA
    Białka ubić na sztywno z małą szczyptą soli. Następnie stopniowo, po łyżeczce dodawać cukier cały czas cierpliwie ubijając składniki.
    Stopniowo wsypywać proszki budyniowe cały czas ubijając pianę, następnie stopniowo dodawać olej, również cały czas ubijając składniki.
    PIECZENIE
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Większą część ciasta pokroić na plastry i wyłożyć nimi spód ciemnej blaszki do pieczenia o wymiarach ok. 20 x 30 cm, posmarowanej masłem. Spód podoklejać palcami.
    Wyłożyć jabłka, następnie budyniową piankę, na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 40 minut na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.

  9. avatar sylwia7207 pisze:

    Przy pięknej oprawie wnętrza i romantycznej muzyce mój Romeo, zaprasza mnie na aromatyczny Spacer Kochanków, czyli romantyczną kolację zakrapianą…herbatką i nie tylko.. Przypomina mi o naszej miłości, trochę zakurzonej ale nadal wielkiej serwując nie tylko serce na dłoni ale i serce na talerzu. Spacer Kochanków to pobudzająca zmysły, czarna herbata o śmietankowo-truskawkowym smaku i słodkim walentynkowym atucie, jakim jest dodatek czerwonych cukrowych serduszek, które nadają herbacie wyjątkowy charakter doskonale podkreślający urok tego wieczoru – prawdziwy eliksir miłości.
    Całość zaś uzupełniają kuszące spojrzenia, anielskie westchnienia, gorące pragnienia i sterta albumowych zdjęć robionych na przestrzeni minionych lat, które mijają bezpowrotnie jedynie nasza MIŁOŚĆ jest wciąż ta sama szalona, gorąca i nieokiełznana… A cała uczta jest balsamem dla duszy i rozkoszą dla podniebienia, która pozostawia po sobie cudowne, wyjątkowe, magiczne wspomnienia..

  10. avatar EWELINA84 pisze:

    Romantyczna walentynkowa kolacja powinna być pełna afrodyzjaków. Nie może być ciężkostrawna, aby wieczór obfitował w miłosne uniesienia. Mój sprawdzony przepis to
    „walentynkowy tatar z łososia”:

    Składniki:
    surowy filet z łososia
    posiekany koperek
    łyżka oliwy z oliwek
    sok z połowy cytryny
    sól, pieprz
    śmietana 12%
    chrzan
    bagietka

    Przygotowanie:
    Filet z łososia płuczę i usuwam z niego ości, a następnie rozdrabniam. W misce mieszam rybę, koperek, oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
    Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni i wkładam do niego na ok. 5 minut bagietkę pokrojoną w talarki.
    W tym czasie ubijam śmietanę z chrzanem. Tatar podaję na grzankach posmarowanych śmietaną z chrzanem.

    Do romantycznej kolacji podaję szampan, uznawany za najbardziej znany afrodyzjak spośród alkoholi.

    Na deser serwuję truskawki zanurzone do połowy w rozpuszczonej czekoladzie deserowej, udekorowane bitą śmietaną i posypane cynamonem i wiórkami kokosowymi.

    Oto mój sprawdzony walentynkowy wieczór pełen pyszności i miłości ;)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...