Zakochany konkurs – wygraj dzbanki filtrujące Aquaphor – wyniki!

10 lutego 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Serdecznie zapraszamy do wyników konkursu Walentynkowego, w którym do wygrania były zestawy z dzbankami filtrującymi Aquaphor Jasper 2,8 l z wkładem magnezowym.

 ZADANIE KONKURSOWE: Podaj swój sprawdzony przepis na danie, napój lub deser walentynkowy

Dziękujemy za wszystkie wypowiedzi! Oto przepisy, które najbardziej nas urzekły, rozbawiły, a nawet wzruszyły – i wprowadziły w iście walentynkowy nastrój:

kasia001
Polecanie własnego, naszym zdaniem idealnego dania, deseru czy napoju walentynkowego to trudna sprawa. Trzeba wziąć przecież pod uwagę zróżnicowane gusty naszych mężczyzn! O ile jednemu smakuje bigos – koniecznie taki sam, jak u mamy, to drugi nie oprze się kuszącym słodkościom… Ale jedno jest pewne – każdy mężczyzna potrzebuje porządnie zjeść, żeby później miał siłę nosić nas na rękach i bronić przed złem tego świata! Wiemy jednak, że pożywne danie dobre jest raczej na obiad. Na romantyczny wieczór we dwoje polecam szczególnie mój ulubiony napój, który pobudzi również Wasze zmysły i nie pozwoli Wam zasnąć, nawet po ciężkim dniu w pracy. Jest nim oczywiście kawa!

Dobrze zaparzona, mocna i aromatyczna kawa to prawdziwy afrodyzjak. Niejedna miłość nie narodziłaby się i nie przetrwała właśnie bez kawy! I nasza znajomość z mężem od kawy się zaczęła – bo takie właśnie niezobowiązujące spotkanie w kawiarni podczas przerwy w pracy było dla nas świetnym pretekstem dla pozostawienia sobie przestrzeni do dalszego swobodnego poznawania się…

Kawa podana wraz ze śniadaniem do łóżka wzmacnia więzi między zakochanymi. Po jej skosztowaniu wzrasta ciśnienie, czyli na pewno mocniej zabije każde serce, więc nie wyobrażam sobie bez niej także długiego i romantycznego walentynkowego wieczoru. A że każdy wie najlepiej, jaka kawa mu smakuje, niech przygotuje ją dla siebie i swojej drugiej połówki wg własnego sprawdzonego przepisu, by cieszyć się wspólnymi chwilami i intymną rozmową, którą przy kawie toczy się najswobodniej:) A jeśli chodzi o mój sprawdzony przepis na pyszną kawę to najbardziej smakuje mi świeżo mielona Arabica o głębokim, intensywnym smaku. Dodaję do niej kawałek mlecznej czekolady, odrobinę soli i szczyptę cynamonu i imbiru. Na specjalne okazje dekoruję ją też bitą śmietaną i posypuję wierzch startą gorzką czekoladą. Polecam Wam ten przepis do wypróbowania na wieczór we dwoje:)

Mariella

Dziewczyny! Czas zerwać z naiwnym myśleniem rodem z baśni dla grzecznych dziewczynek – książę na białym koniu nie istnieje, dlatego nie przygalopuje do Was z dalekiego królestwa 14 lutego (ani żadnego innego dnia) tylko po to, by kochać Was bezwarunkowo i rozpieszczać do końca Waszych dni! Całowanie żab też przestało być modne… Żeby więc mieć z kim zajadać walentynkowe frykasy i cieszyć się życiem, trzeba trochę zabiegów – bo współczesny książę raczej porusza się przy pomocy ok. 100 koni mechanicznych, a rozpieszcza najczęściej swoje auto… Dlatego aby uznał Was za swój ideał i kochał do grobowej deski, w najbliższe walentynki zaserwujcie mu magiczny napój miłosny! Muszą znaleźć się w nim koniecznie liście mięty i owoce dzikiej róży oraz maliny, od zawsze kojarzone z silnym działaniem pobudzającym uczucia… Wszak już Balladyna z Aliną wiedziały, że do serca mężczyzny najszybciej dostać się przez żołądek, a maliny to najlepszy przysmak mężczyzny;) Nie żałujcie też miodu i dodajcie nieco goździków oraz wanilii, by egzotyczna woń zadziałała odprężająco na jego ciało i zmysły… Nie zapomnijcie też, by przygotowywać ten magiczny napój w księżycową noc, najlepiej podczas pełni – a mieszając go zgodnie z ruchem wskazówek zegara, wypowiedzcie zaklęcie:
„Niech ten napój będzie tak słodki jak miłość, która połączy nas od teraz aż na wieki”. A gdy dacie go Waszemu wybrankowi do wypicia, patrzcie mu ciągle w oczy, by w jego głowie powstało przyjemne skojarzenie tego pysznego napoju właśnie z Wami! Jeśli zastosujecie się do moich rad i przepisu, na pewno zdobędziecie jego serce, by kolejne Święto Zakochanych spędzić już razem i pić sobie już z dzióbków ten magiczny napój:)

merry01

Moja propozycja to walentynkowy grzaniec – napój idealny na wspólny wieczór w intymnej atmosferze, pachnący, rozgrzewający i wyjątkowy… Receptura jest sprawdzona, udoskonalona przez liczne próby i poprawki – i teraz po prostu idealna. Dla mnie to synonim Święta Zakochanych, bo dodaje dreszczyku emocji i sprawia, że na tę kolację przy świecach czekamy zawsze z niecierpliwością…

Walentynkowy grzaniec z rumem
Składniki:
– 1 litr wina czerwonego
– 2-3 laski cynamonu
– 3-4 goździki
– 1 laska wanilii
– 2-3 gwiazdki anyżu
– 1 pomarańcza
– 4-5 plasterków suszonego jabłka
– 1 limonka
– cukier w kostkach (5 szt.)
– 1 kieliszek rumu
– 1 szklanka bardzo mocnej czarnej herbaty

Przygotowanie:
Wino i herbatę podgrzać z cynamonem, goździkami, suszonymi jabłkami, anyżem i wanilią. Pomarańcze i limonkę pokroić w plastry. Kostki cukru namoczyć w rumie. Wszystko wrzucić do garnka z winem. Podgrzewać ok. 10 min. Podawać mocno ciepłe.
*Zdjęcie do przepisu wysyłam na @:)

IWONA
Szarlotka od serca – bo w kształcie serca! To przecież dzięki niej nasze mamy i babcie trafiały do serc swoich mężczyzn! Był to niezawodny sposób na okazanie uczuć w tych ciężkich powojennych czasach, kiedy nie było tych wszystkich nowoczesnych sposobów wyrażania miłości, a 14 lutego był tylko „przednówek”, czyli czas, w którym w domu brakowało wszystkiego…
Przepis jest w mojej rodzinie niezmiennie ten sam od lat:

Składniki:
Ciasto: ćwierć kg mąki, 5 dag cukru pudru, 5 dag masła 3 żółtka.
Nadzienie 80 dag jabłek typu jonagold/gloster, 15 dag cukru, 1 białko z jajka, pół łyżeczki cynamonu.
Do mąki dodajemy masło i ucieramy, następnie ubijamy żółtka i dodajemy do nich cukier. Wszystko zagniatamy i wkładamy do lodówki na 20 min. Potem wałkujemy i rozkrawamy na dwie nierówne części. Większą formujemy wycinając kształt serca i dbając, by boki były nieco wyższe, kładziemy na blachę i pieczemy ok. 30 min. W tym czasie kroimy i prażymy jabłka z cukrem i cynamonem. Wykładamy na podpieczony spód, nakrywamy resztą ciasta, które smarujemy białkiem po wierzchu. Pieczemy całość, potem posypujemy cukrem pudrem i podajemy jeszcze ciepłą szarlotkę ukochanemu:)

Serdecznie gratulujemy!

Nagrodami w konkursie są:

Zestawy zawierające: dzbanek filtrujący Jasper 2,8 l Aquaphor z wkładem magnezowym, książeczka: „Najlepsze diety na cały rok” oraz herbata Teekanne LOVE.

Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy!

O NAGRODACH:

AQUAPHOR Jasper to najnowszy model dzbanka filtrującego, wyposażony w podnoszoną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.

W zestawie z dzbankiem znajduje się również wkład magnezowy AQUAPHOR B25 Maxfor Mg2+, który wzbogaca wodę wodociągową w dobroczynny magnez. Skutecznie usuwa z wody chlor, fenol, pestycydy, żelazo, niwelując nieprzyjemny posmak i zapach wody. Wydajność wkładu filtrującego wynosi 200 l wody wodociągowej, co odpowiada ok. 2 miesiącom użytkowania przez 3-4 osobową rodzinę, w zależności od twardości wody.

Wkłady filtrujące AQUAPHOR znacznie zmniejszają ilość najbardziej szkodliwych substancji znajdujących się w wodzie wodociągowej. Należą do nich:
– twardość wody (kamień i żółty osad);
– osad, taki jak: rdza, piasek, szlam;
– chlor, chloroform i inne związki chloru organicznego;
– metale ciężkie: żelazo, ołów, rtęć, miedź;
– produkty ropopochodne;
– fenole.

Pojemność 2,8 l
Wydajność 200 l (do 2 mies.)

W zestawie specjalne prezenty GRATIS: książeczka: Najlepsze diety na cały rok – wspaniały zbiór przepisów na dietetyczne dania z naturalnych składników i krystalicznej wody oraz herbata Teekanne LOVE.

Filtr dzbankowy Aquaphor Jasper posiada atrakcyjne kolory, ergonomiczne kształty oraz niezawodny licznik zużycia wkładu filtrującego. Jest to doskonałe uzupełnienie zaawansowanej technologii filtrowania wody pitnej opatentowanej przez Aquaphor. W zestawie znajduje się wydajny wkład Maxfor Mg2+.

Wkłady filtrujące Maxfor Mg2+ pozwalają zachować odpowiednią zawartość magnezu w wysoce oczyszczonej wodzie. Podczas filtracji specjalne złoże równomiernie dozuje jony magnezu do oczyszczanej wody tylko w sytuacji pogorszenia równowagi wapniowo-magnezowej.

 

Dzbanki filtrujące Aquaphor z wkładami Maxfor posiadają atest Polskiego Zakładu Higieny oraz pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Zdobyły również pierwsze miejsce w teście Stiftung Warentest.

Od 7 lutego w sklepach BIEDRONKA rusza PROMOCJA na dzbanek AQUAPHOR Jasper.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

28 komentarzy do Zakochany konkurs – wygraj dzbanki filtrujące Aquaphor – wyniki!

  1. avatar siunka86 pisze:

    Moja słodka propozycja na walentynkowy wieczór to po panna cotta z granatem i migdałami.
    Do przygotowania deseru potrzebujemy 2 spore, dojrzałe granaty. Z 1,5 granata wyciskamy sok, a resztę ziarenek odkładamy do miseczki.
    Najpierw szykujemy panna cottę. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 2 łyżkach ciepłej wody. W rondelku łączymy ją z 200 ml mleka, 250 ml śmietany kremówki, 60g cukru i łyżeczka ekstraktu z wanilii. Podgrzewamy na wolnym ogniu aż cukier się rozpuści, cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 30 g pokruszonych płatków migdałowych. Rozlewany do małych foremek i wkładamy do lodówki na 3 godziny.
    Następnie 100 ml soku podgrzewamy w rondelku na malutkim ogniu wraz z 2 łyżkami cukru i ziarenkami granatu (zostawiamy 4 łyżki ziarenek do sosu) aż cukier się rozpuści. W tym czasie rozpuszczamy 1 łyżeczkę żelatyny w 2 łyżkach ciepłej wody. Żelatynę dodajemy do rondelka, który zdejmujemy z ognia. Mieszamy aż żelatyna całkowicie się rozpuści. W ten sposób otrzymujemy galaretkę, która przelewamy do płaskiej foremki. Taka w kształcie serca była by idealna :) Wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
    Następnie zajmujemy się przygotowaniem sosu. Pół szklanki soku z granatów podgrzewamy w rondelku z 3 łyżkami białego półsłodkiego wina i 60g cukru. Mieszamy aż cukier się rozpuści, a sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 4 łyżki ziarenek granatu, mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia.
    Bezpośrednio przed podaniem 2 łyżki płatków migdałowych uprazyc na patelni. Panna cottę wyjąć z foremek, polać sosem, posypać migdałami. Galaretkę wyjąć z foremki, ułożyć razem z panna cottą. Jeśli nie mamy foremki w kształcie serca to można wyciąć np. za pomocą foremki do pierników lub nożem.
    Smakuje wyśmienicie. Miękka słodycz panna cotty połączona z cierpkim smakiem chrupiącego granatu pobudzi niejedne zmysły ;) Poza tym granat to afrodyzjak, podobnie zresztą jak wanilia. Migdały z kolei są symbolem płodności. Wszystko z lekką nutą wina. Trudno wyobrazić sobie lepszy zestaw :)

  2. avatar Angelika pisze:

    Walentynkowy deser pełen słodkości – Tarta Snickers z orzechami

    Składniki na spód ciasteczkowy: 150 g ciastek maślanych, 50 g masła, 100 g gorzkiej czekolady, łyżka mleka. Biały krem: 250 g kremówki 30% ,100 g mascarpone, 3 łyżki cukru, łyżka cukru waniliowego. Toffi i dodatki: puszka toffi ok 350 g, łyżka masła, 70 g solonych orzeszków, 50 g mlecznej czekolady, 2 łyżki kremówki 30 %. Wykonanie: Ciasteczka pokruszyć drobno,czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej z masłem i mlekiem,wymieszać wszystko z pokruszonymi ciastkami na jednolitą papkę.Wyłożyć nią podłużną formę i włożyć do lodówki.Kremówkę ubić na sztywno z cukrem,dodać mascarpone,cukier waniliowy ,wymieszać i nałożyć na ciasteczkowy spód.Krówkę (toffi) podgrzać z masłem,ostudzić i włozyć do rękawa kuchennego,wyciskać pomału na białą masę kremową.Na wierzch posypać orzeszkami solonymi i polać roztopioną czekoladą mleczną. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Pycha

  3. avatar Angelika pisze:

    Deser walentynkowy pełen słodyczy <3

    Tarta Snickers z orzechami

    Składniki na spód ciasteczkowy: 150 g ciastek maślanych, 50 g masła, 100 g gorzkiej czekolady, łyżka mleka. Biały krem: 250 g kremówki 30% ,100 g mascarpone, 3 łyżki cukru, łyżka cukru waniliowego. Toffi i dodatki: puszka toffi ok 350 g, łyżka masła, 70 g solonych orzeszków, 50 g mlecznej czekolady, 2 łyżki kremówki 30 %. Wykonanie: Ciasteczka pokruszyć drobno,czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej z masłem i mlekiem,wymieszać wszystko z pokruszonymi ciastkami na jednolitą papkę.Wyłożyć nią podłużną formę i włożyć do lodówki.Kremówkę ubić na sztywno z cukrem,dodać mascarpone,cukier waniliowy ,wymieszać i nałożyć na ciasteczkowy spód.Krówkę (toffi) podgrzać z masłem,ostudzić i włozyć do rękawa kuchennego,wyciskać pomału na białą masę kremową.Na wierzch posypać orzeszkami solonymi i polać roztopioną czekoladą mleczną. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Pycha

  4. avatar Bożena pisze:

    Idealne śniadanie walentynkowe!

    DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ.

    Składniki:
    2 i 1/4 szklanki maki pszennej,
    3/4 szklanki letniego mleka,
    3 czubate łyżki cukru,
    1 jajko,
    1 żółtko,
    1/4 łyżeczki soli,
    60 g roztopionego masła ,
    12 g świeżych drożdży.
    Przygotowanie:
    Makę wymieszać z drożdżami (zaczyn zrobić drożdże plus mleko). Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodać roztopiony tłuszcz. Uformować kulkę i odstawić przykryte ciasto na 1,5 godz. Potem wyjąć zagnieść i podzielić na 9 równych części. Uformować okrągłe bułeczki,ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach. Przykryć folią spożywczą lub lnianym ręcznikiem na 30 min. Potem dnem szklanki zrobić w każdej wgłębienie przyciskając szklankę mocno aż do blaszki samej. Następnie nasypać 1/2 łyżeczki bułki tartej ułożyć truskawki. Bułeczki posmarować obficie roztrzepanym jajkiem. Posypać kruszonka jak najwięcej.
    Kruszonka:
    pół szkl. mąki, 5 łyżek cukru, 1 opak cukru waniliowego, 60 g masła. Wyrobić rękami, zrobić kule i zostawić na jakiś czas – najlepiej zrobić kruszonkę zaraz po wyrobieniu i odłożeniu ciasta, do zamrażalnika. Potem ścierać na tarce i posypać drożdżówki.
    Piec w temp 190 stopni na środkowym miejscu przez ok 22 min. Ja piekłam nie całe 30 min bardziej się wypiekły. Wystudzić. Smacznego !

  5. avatar Aksana pisze:

    mus truskawkowy z szampanem!
    Składniki
    Na biszkopt:
    2 jajka
    80 g cukru
    60 g mąki
    30 g śliwek. Oleje
    Wyciąg waniliowy.
    Do impregnacji:
    50 ml wody
    50 ml cukru
    50 ml szampana
    Kilka kropel soku z cytryny
    Do białego musu:
    250 ml szampana (wytrawnego, półwytrawnego)
    Sok 0,5 cytrynowy
    200 g cukru
    2 jajka
    10 g żelatyny
    200 ml śmietanki 33%
    Dla galaretki:
    250 g truskawek (zamiast truskawek można stosować ananasy)
    400 ml szampana
    200 g cukru
    15 g żelatyny
    Jujce 0,5 Cytryna . Biscuit (lepiej wcześniej piec): Ubijaj jajka z cukrem w mocną białą piankę, aż cukier całkowicie się rozpuści, dodaj ekstrakt waniliowy, stopiony i schłodzony olej, stopniowo wylewaj przesianą mąkę. Mieszaj delikatnie, aż uzyskasz gładkość. Wlać do przygotowanej formy (nasmarowanej odpływem). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 15-20 minut. Sprawdź gotowość za pomocą ostrza, wyjmij, ostudź na ruszcie.
    Pełny ekran
    KROK 2
    Do impregnacji: Gotuj lekki syrop z wody i cukru (doprowadzaj do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty), ostudź lekko, wlej szampana.
    Pełny ekran
    KROK 3
    Mus: Oddziel białka od żółtek, lekko uderzaj żółtkami. Namoczyć żelatynę w wodzie. Pokonaj żółtka lekko. Rozgrzej szampana, sok z cytryny i połowę cukru na małym ogniu (nie gotuj!) Do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Wpadnij w żółtka. Przywróć wszystko do małego ognia, gotuj, ciągle mieszając za pomocą trzepaczki. Nie podawaj wrzenia. Uzyskaj mieszankę konsystencji raczej płynnej galaretki. Ściśnij żelatynę, dodaj do „galaretki”. Wszystko wymieszaj, pozwól się ochłodzić, ale nie pozwól, by zamarzło. Gdy mieszanka jest zimna, ubij śmietanę i delikatnie zamieszaj w piankę. Na koniec ubij białka na miękkie szczyty, dodaj pozostały cukier, uderz w twarde szczyty. Wymieszaj bardzo ostrożnie, nie pozwalając piance się ułożyć.
    Pełny ekran
    KROK 4
    Montaż: Połóż pierścień formujący na talerzu (możesz użyć części odrywanej formy, w której upieczony jest biszkopt, umieść biszkopt na spodzie tej struktury, namocz go. Ułóż pianę, wygładź, wstaw do lodówki na 1 godzinę.
    Pełny ekran
    KROK 5
    Galaretka: Gdy ciasto zamarza, musisz zrobić galaretkę. Namoczyć żelatynę w wodzie. Podgrzej szampana cukrem i sokiem z cytryny, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ponownie, nie gotuj! Dodaj prasowaną żelatynę, pozwól jej się rozpuścić. Ochłodź to. Pokrój truskawki na pół, nałóż na ciasto. Top z następną galaretką, tylko trochę, 2-3 łyżki. Łyżki. Wróć do lodówki na 15 minut. Daje to fakt, że podczas nalewania galaretki truskawki będą już „sklejone” i nie będą się unosić. Po 15 minutach Wlać pozostałą galaretkę i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny, aż do całkowitego utwardzenia.

  6. avatar Ewa12332 pisze:

    Oto mój sprawdzony przepis na niezapomniany deser walentynkowy o nazwie „Droga do raju”.

    Składniki:

    Łyżka miodu
    1-2 kostki lodu
    Bita śmietana w sprayu
    2 duże truskawki
    Garść poziomek (mogą być też maliny)
    Polewa czekoladowa (taka do deserów)
    Kilka jagód (lub borówki)
    Jedna słodka mandarynka

    Przygotowanie:

    Miodem smarujemy usta, tak aby pokrył je całe, w zagłębieniu szyi układamy 1 lub 2 kostki lodu w zależności od wielkości kostek, bitą śmietaną dekorujemy piersi, a na górę jednej i drugiej kładziemy truskawki.
    Od piersi do pępka układamy poziomki/maliny, po czym pomiędzy owocami robimy slalom z polewy czekoladowej. W zagłebienie pępka ponownie nakładamy bitą śmietanę, którą dekorujemy jagodami/borówkami. Poniżej pępka układamy rozetkę z mandarynki.

    Po „przebytej” drodze, czeka nas już tylko raj ;)

    Smacznego

  7. avatar Zoska pisze:

    Bananowe muffinki na Walentynki
    Składniki
    •Muffinki (10 szt).
    •maka pszenna, 120 g
    •mąka krupczatka, 60 g
    •cukier, 80 g
    •kakao, 3 łyżki
    •soda, łyżeczka
    •kefir, 250 g
    •olej, pół szklanki
    •jajko, 1 sztuka
    •banan, 1 sztuka
    •Do dekoracji do wyboru:
    •jogurt bananowy
    •bita śmietana
    •krem czekoladowy
    •ozdoby cukiernicze
    Przygotowanie
    W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta i na środku układamy po plasterku banana. Przykrywamy go jeszcze jedną łyżką ciasta. Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Wystudzone smarujemy jogurtem, bita śmietaną lub kremem czekoladowym i dekorujemy ozdobami cukierniczymi. Smacznego :)

  8. avatar Paulina pisze:

    Bananowe muffinki na Walentynki
    Składniki
    •Muffinki (10 szt).
    •maka pszenna, 120 g
    •mąka krupczatka, 60 g
    •cukier, 80 g
    •kakao, 3 łyżki
    •soda, łyżeczka
    •kefir, 250 g
    •olej, pół szklanki
    •jajko, 1 sztuka
    •banan, 1 sztuka
    •Do dekoracji do wyboru:
    •jogurt bananowy
    •bita śmietana
    •krem czekoladowy
    •ozdoby cukiernicze
    Przygotowanie
    W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta i na środku układamy po plasterku banana. Przykrywamy go jeszcze jedną łyżką ciasta. Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Wystudzone smarujemy jogurtem, bita śmietaną lub kremem czekoladowym i dekorujemy ozdobami cukierniczymi. Smacznego :)

  9. avatar Paula pisze:

    Sernik walentynkowy na zimno
    Rzeczy, których potrzebujesz
    spód: 2-3 herbatniki (pokruszone), masa serowa:1 szklanka gęstego jogurtu o smaku waniliowym, 225g kremowego sera białego w temperaturze pokojowej, 3 łyżki miodu, 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, szczypta soli, do dekoracji: bita śmietana zabarwiona na różowo barwnikiem spożywczym lub sokiem, truskawki (po jednej na każdą porcję sernika)

  10. avatar Magdalena pisze:

    TARTA Z TRUSKAWKAMI I MANGO
    Składniki:
    300g kruchego ciasta
    2 budynie waniliowe
    Laska wanilii
    500ml mleka
    1 miękkie mango
    400g świeżych truskawek
    Świeża mięta
    Bita śmietana

    Przygotowanie:
    Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy na tartę i piecz na złoty kolor w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut. Gotowe ciasto studź na kratce. Budynie przygotuj wg instrukcji na opakowaniu (użyj połowy mleka, dodaj wanilię). Kremem przykryj ciasto, dodaj pokrojone owoce świeżą miętę, podawaj z bitą śmietaną.

    CLUB SANDWICH Z TRUSKAWKAMI
    Składniki:
    6 kromek chleba tostowego
    150g ricotty
    6plastrów szynki parmeńskiej
    10 truskawek
    2 pomidory malinowe
    Świeża bazylia

    Przygotowanie:
    Ricottę wymieszaj ze świeżą miętą, tosty podgrzej. Kromki smaruj serkiem przekładaj truskawkami plastrami pomidorów i szynki, spinaj wykałaczkami i krój na trójkąty, podawaj z odrobiną octu balsamicznego.

    Robiłam te dwa przepisy w lecie ale ostatnio znalazłam na promocji pyszne truskawki Wiem że nie będą takie jak nasze polskie ale walentynki czerwone truskawki pyszny deser i orzeźwiająca kanapka to jest to czego potrzebujemy w tym dniu nie warto przesadzać z jedzeniem bym mieć jeszcze miejsce na miłosne igraszki przepisy warte przetestowania.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Lampy solne
Czy są jakieś przeciwwzskazania do użytkowania takiej lampy?
Uszkodzony telefon - naprawa samemu…
Niedawno wymieniłam sobie obudowę sama. Kupiłam klej, którego używa się w serwisach - kilkanaście...
Depilacja laserowa - czy skuteczna?
Ale tak całkowicie bezbolesny jest z tą głowicą? Nawet w momentach strzałów?
pielęgnacja biustu
Na szczęście w tej okolicy zimna woda nie sprawia, że chce się krzyczeć...