Anatol o smaku wanilii od Delecty to jedyna na rynku waniliowa kawa zbożowa. Charakterystyczny aromat wanilii nadaje jej wyrazisty, słodki zapach i delikatną nutę smakową.
Ekspresową torebkę kawy zbożowej Anatol wystarczy zalać wrzątkiem i zaparzać przez kilka minut, by otrzymać aromatyczny napój, którego 100ml zawiera zaledwie 4,5 kcal!
Waniliowy Anatol smakuje równie dobrze podany na ciepło – z mlekiem lub śmietanką, jak i na zimno, w postaci kawowych szejków, drinków czy kawy mrożonej. Mocny napar doskonale sprawdzi się jako poncz do nasączania biszkoptowych blatów tortowych i podkładów do ciast.
Połączenie naturalnych składników: żyta i cykorii z wyrafinowanym aromatem wanilii sprawia, że nowy Anatol jest atrakcyjną propozycją dla dotychczasowych kawowych sceptyków. Osoby, które z różnych względów chcą, lub powinny, ograniczyć spożycie kawy naturalnej, kobiety w ciąży czy karmiące mamy, otrzymują alternatywę o doskonałym smaku. Waniliowy Anatol urozmaici także menu najmłodszych.
Walory kaw zbożowych Anatol (w wersjach: klasycznej, mocnej i o smaku wanilii) potwierdza pozytywna opinia Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Produkty spełniają międzynarodowe zalecenia żywieniowe, określone wymogami programu „Wiem co wybieram”, do którego należy cała linia kaw Anatol Delecty.
Waniliowy szejk z Anatolem
Czas przygotowania: 30 min.
Ilość porcji: 1
Stopień trudności : łatwy
Składniki:
· 1 saszetka kawy Anatol o smaku wanilii Delecta
· 50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
· 2 łyżki alkoholu (np. wódki)
· 1 opakowanie śnieżki oryginalnej Delecta (54 g)
· 200 ml schłodzonego mleka
· cukier puder (do smaku)
· czekolada mleczna
Sposób przygotowania:
1. Saszetkę kawy zbożowej Anatol o smaku wanilii zaparzaj przez 5 minut w 200 ml gorącej wody.
2. Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z jedną łyżką alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku.
3. Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
4. Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką
i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą. Podawaj schłodzony ze słomką.