Waniliowa kawa Anatol – nowość od Delecty

6 października 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Anatol_wanilia_DelectaAnatol o smaku wanilii od Delecty to jedyna na rynku waniliowa kawa zbożowa. Charakterystyczny aromat wanilii nadaje jej wyrazisty, słodki zapach i delikatną nutę smakową.

Ekspresową torebkę kawy zbożowej Anatol wystarczy zalać wrzątkiem i zaparzać przez kilka minut, by otrzymać aromatyczny napój, którego 100ml zawiera zaledwie 4,5 kcal!

Waniliowy Anatol smakuje równie dobrze podany na ciepło – z mlekiem lub śmietanką, jak i na zimno, w postaci kawowych szejków, drinków czy kawy mrożonej. Mocny napar doskonale sprawdzi się jako poncz do nasączania biszkoptowych blatów tortowych i podkładów do ciast.

Połączenie naturalnych składników: żyta i cykorii z wyrafinowanym aromatem wanilii sprawia, że nowy Anatol jest atrakcyjną propozycją dla dotychczasowych kawowych sceptyków. Osoby, które z różnych względów chcą, lub powinny, ograniczyć spożycie kawy naturalnej, kobiety w ciąży czy karmiące mamy, otrzymują alternatywę o doskonałym smaku. Waniliowy Anatol urozmaici także menu najmłodszych.

Walory kaw zbożowych Anatol (w wersjach: klasycznej, mocnej i o smaku wanilii) potwierdza pozytywna opinia Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Produkty spełniają międzynarodowe zalecenia żywieniowe, określone wymogami programu „Wiem co wybieram”, do którego należy cała linia kaw Anatol Delecty.

Waniliowy szejk z Anatolem

Czas przygotowania: 30 min.
Ilość porcji: 1
Stopień trudności : łatwy

Składniki:
·    1 saszetka kawy Anatol o smaku wanilii Delecta
·    50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
·    2 łyżki alkoholu (np. wódki)
·    1 opakowanie śnieżki oryginalnej Delecta (54 g)
·    200 ml schłodzonego mleka
·    cukier puder (do smaku)
·    czekolada mleczna

Sposób przygotowania:
1.    Saszetkę kawy zbożowej Anatol o smaku wanilii zaparzaj przez 5 minut w 200 ml gorącej wody.
2.    Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z jedną łyżką alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku.
3.    Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
4.    Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką
i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą. Podawaj schłodzony  ze słomką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...