Testujemy 10 zestawów kaw dla koneserów!

7 stycznia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sklep internetowy Coffeepassion.pl chciałby was  zaprosić na testy blogeryjne swoich produktów!

photo 6

Szukamy 10 blogerek które przetestują zestaw składający się z:

– 4×50 g kawy (mielonej lub w ziarnach) – każda blogerka będzie mogła wybrać sobie 4 kawy z wypisanych poniej

1l Vody Mineralnej

Dodatkowo dwie spośród zgłoszonych blogerek otrzymają dodatkowy produkt do testowania Aeropress:aeropress

Kawy do wyboru:

1. Brazil Fazenda Rodomunho – Bogaty smak tej kawy to nuty melasy i suszonych owoców. Pełna cielistość i niska kwasowość. W rolach głównych smak śliwek.

Pochodzenie:
Farma: Fazenda Rodomunho
Właściciel: Cristiano Ottoni
Miasto: Rio Paranaiba
Region: Alto paranaiba, Cerrado (Minas Gerais)
Odmiana: Acaia Catuai Icatu Mundo Novo
Obróbka: Pulped natural – suszone na patio
Wysokość: 1050 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

2. Brazil Fazenda Samambaia – Kawa o aromacie wanilii, delikatnej słodyczy melasy, średniej kwasowości oraz pełnej cielistości. Z nutami smakowymi pomarańczy oraz orzechów i mlecznej czekolady.

Pochodzenie:
Farma: Fazenda Samambaia
Właściciel: Henrique Dias Cambraia
Miasto: Santo Antonio do Amparo
Region: Sul de Minas
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: Pulped natural – suszone na patio
Wysokość: 1200 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

3. Ethiopia Sidamo Organic – Kawa o niezapomnianym smaku, delikatna o niskiej kwasowości. Wyczuwalny słodki aromat mlecznej czekolady oraz kwiatów jaśminu. W smaku dojrzałe jagody i delikatne cytrusy z subtelnym posmakiem kwiatów dzikiej róży. Odznacza się dużą słodyczą oraz pełnym body.

Pochodzenie:
Farma: Various Estates in Oromia
Właściciel: członkowie Oromia Coffee Farmers Cooperative Union
Odmiana: Various varietals
Obróbka: Washed
Wysokość: 1500-2000 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

4. Guatemala Antigua Pampojila – Kawa o przyjemnym karmelowo-maślanym aromacie, niskiej kwasowości i dobrze zbalansowanej cielistości. Kawa kremowa, średniej mocy zachwyca delikatnością i słodyczą wanilii.

Pochodzenie:
Farma: Finca Pampojila
Właściciel: Rodzina Diaz
Miasto: Antigua nad jeziorem Atitlan
Obróbka: Washed
Wysokość: 1700 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

5 Kelleran Espresso Blend – Autorska mieszanka palarni Kelleran to w 100% Arabika, łącząca w sobie słodycz Brazylii, owocowość Kolumbii oraz mleczne nuty Gwatemali. Perfekcyjnie wyważona, daje doskonały kremowy napar średniej mocy o lekkiej końcowej kwasowości. Najlepsza z ekspresu ciśnieniowego. Doskonale smakuje zarówno w espresso jak i kawach mlecznych.

Skład: Brazil / Kolumbia / Guatemala
Stopień wypalenia: Średni

6. Kenya AA Gituto – Kawa o aromacie suszonych owoców. Delikatna kwasowość pozwala wyczuć dojrzałą słodycz śliwki. W smaku znajdziemy trochę cytryny i toffi. W posmaku orzeźwiające gorzkie nuty skórki grelpfruta. kawa o pełnym i gęstym body.

Pochodzenie:
Farma: Gituto Factory
Właściciel: farmerzy Kanjuu Cooperative Society
Miasto: Embu
Region: Kirinyaga District
Odmiana: K7 Ruiru 11 SL 28
Obróbka: Fully washed – suszone na łóżkach
Wysokość: 1750 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

7. Kenya AA Kanguna – Kawa o głębokim aromacie dojrzałych owoców. W smaku cytrusy oraz lekka gorycz czarnej herbaty. Kawa kompleksowa o czystej kwasowości i pełnym body.

Pochodzenie:
Farma: Kanguna Factory
Właściciel: Various Farmers
Dystrykt: Embu
Prowincja: Eastern Province
Odmiana: SL 28, SL 34
Obróbka: Washed – suszone na łóżkach
Wysokość: 1600 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

8. Tanzania Blackburn Estate – Kawa o intensywnym aromacie świeżych poziomek. W smaku wraz z poziomkami wyraźnie wyczuwalne słodkie owoce leśne, które w posmaku przechodzą w winne nuty. Kawa o owocowej kwasowości i pełnym body.

Pochodzenie:
Farma: Blackburn Estate
Właściciel: Michael Gehrken
Miasto: Karatu
Region: Oldeani
Odmiana: Bourbon Kent (KP423) Nyassa
Obróbka: Fully washed – suszone na łóżkach
Wysokość: 1760 – 1950 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

Proszę zgłaszać się w komentarzu pod artykułem podając adres swojego bloga!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

221 komentarzy do Testujemy 10 zestawów kaw dla koneserów!

  1. avatar Renia114 pisze:

    Uwielbiam kawę oraz jej zapach -chętnie biorę udział-http://renia114.blogspot.com/

  2. avatar Justyna M. pisze:

    Witam bloga prowadze od nie dawna, ale produkty testuję już jakiś czas. Brałam udział w teście herbat, mleka modyfikowanego, kosmetyków. Kawy jeszcze nigdy nie testowałam, a jestem smakoszem. Dziennie z 2 kawy wypijam. Mogłabym dziennie napisać recenzję o jednej z kaw, które bym przetestowała. Wszystkie zalety i wady. Z poważaniem.

  3. avatar siruwia pisze:

    Nic jeszcze nie testowałam, dopiero zaczynam blogowanie, ale czemu nie spróbować?
    http://sylwiachocolate.blogspot.com/

Dodaj komentarz do siruwia


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...