Testujemy 10 zestawów kaw dla koneserów!

7 stycznia 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sklep internetowy Coffeepassion.pl chciałby was  zaprosić na testy blogeryjne swoich produktów!

photo 6

Szukamy 10 blogerek które przetestują zestaw składający się z:

– 4×50 g kawy (mielonej lub w ziarnach) – każda blogerka będzie mogła wybrać sobie 4 kawy z wypisanych poniej

1l Vody Mineralnej

Dodatkowo dwie spośród zgłoszonych blogerek otrzymają dodatkowy produkt do testowania Aeropress:aeropress

Kawy do wyboru:

1. Brazil Fazenda Rodomunho – Bogaty smak tej kawy to nuty melasy i suszonych owoców. Pełna cielistość i niska kwasowość. W rolach głównych smak śliwek.

Pochodzenie:
Farma: Fazenda Rodomunho
Właściciel: Cristiano Ottoni
Miasto: Rio Paranaiba
Region: Alto paranaiba, Cerrado (Minas Gerais)
Odmiana: Acaia Catuai Icatu Mundo Novo
Obróbka: Pulped natural – suszone na patio
Wysokość: 1050 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

2. Brazil Fazenda Samambaia – Kawa o aromacie wanilii, delikatnej słodyczy melasy, średniej kwasowości oraz pełnej cielistości. Z nutami smakowymi pomarańczy oraz orzechów i mlecznej czekolady.

Pochodzenie:
Farma: Fazenda Samambaia
Właściciel: Henrique Dias Cambraia
Miasto: Santo Antonio do Amparo
Region: Sul de Minas
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: Pulped natural – suszone na patio
Wysokość: 1200 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

3. Ethiopia Sidamo Organic – Kawa o niezapomnianym smaku, delikatna o niskiej kwasowości. Wyczuwalny słodki aromat mlecznej czekolady oraz kwiatów jaśminu. W smaku dojrzałe jagody i delikatne cytrusy z subtelnym posmakiem kwiatów dzikiej róży. Odznacza się dużą słodyczą oraz pełnym body.

Pochodzenie:
Farma: Various Estates in Oromia
Właściciel: członkowie Oromia Coffee Farmers Cooperative Union
Odmiana: Various varietals
Obróbka: Washed
Wysokość: 1500-2000 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

4. Guatemala Antigua Pampojila – Kawa o przyjemnym karmelowo-maślanym aromacie, niskiej kwasowości i dobrze zbalansowanej cielistości. Kawa kremowa, średniej mocy zachwyca delikatnością i słodyczą wanilii.

Pochodzenie:
Farma: Finca Pampojila
Właściciel: Rodzina Diaz
Miasto: Antigua nad jeziorem Atitlan
Obróbka: Washed
Wysokość: 1700 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

5 Kelleran Espresso Blend – Autorska mieszanka palarni Kelleran to w 100% Arabika, łącząca w sobie słodycz Brazylii, owocowość Kolumbii oraz mleczne nuty Gwatemali. Perfekcyjnie wyważona, daje doskonały kremowy napar średniej mocy o lekkiej końcowej kwasowości. Najlepsza z ekspresu ciśnieniowego. Doskonale smakuje zarówno w espresso jak i kawach mlecznych.

Skład: Brazil / Kolumbia / Guatemala
Stopień wypalenia: Średni

6. Kenya AA Gituto – Kawa o aromacie suszonych owoców. Delikatna kwasowość pozwala wyczuć dojrzałą słodycz śliwki. W smaku znajdziemy trochę cytryny i toffi. W posmaku orzeźwiające gorzkie nuty skórki grelpfruta. kawa o pełnym i gęstym body.

Pochodzenie:
Farma: Gituto Factory
Właściciel: farmerzy Kanjuu Cooperative Society
Miasto: Embu
Region: Kirinyaga District
Odmiana: K7 Ruiru 11 SL 28
Obróbka: Fully washed – suszone na łóżkach
Wysokość: 1750 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

7. Kenya AA Kanguna – Kawa o głębokim aromacie dojrzałych owoców. W smaku cytrusy oraz lekka gorycz czarnej herbaty. Kawa kompleksowa o czystej kwasowości i pełnym body.

Pochodzenie:
Farma: Kanguna Factory
Właściciel: Various Farmers
Dystrykt: Embu
Prowincja: Eastern Province
Odmiana: SL 28, SL 34
Obróbka: Washed – suszone na łóżkach
Wysokość: 1600 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

8. Tanzania Blackburn Estate – Kawa o intensywnym aromacie świeżych poziomek. W smaku wraz z poziomkami wyraźnie wyczuwalne słodkie owoce leśne, które w posmaku przechodzą w winne nuty. Kawa o owocowej kwasowości i pełnym body.

Pochodzenie:
Farma: Blackburn Estate
Właściciel: Michael Gehrken
Miasto: Karatu
Region: Oldeani
Odmiana: Bourbon Kent (KP423) Nyassa
Obróbka: Fully washed – suszone na łóżkach
Wysokość: 1760 – 1950 m n.p.m.
Stopień wypalenia: Średni

Proszę zgłaszać się w komentarzu pod artykułem podając adres swojego bloga!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

221 komentarzy do Testujemy 10 zestawów kaw dla koneserów!

  1. avatar violka91 pisze:

    Jak najbardziej jestem chętna do testowania waszej kawy:)

    I love coffe !

    http://testowanko24.blogspot.com

  2. avatar kurkumbula pisze:

    Jako wielkiej fanki kawy, nie może mnie tutaj zabraknąć ;) a więc zgłaszam się
    http://kurkumbula.blogspot.com/

  3. avatar Mormyszka pisze:

    Chętnie przetestuję. Mój blog: http//mormyszka.blogspot.com//

  4. avatar iwonia pisze:

    kocham kawe, chetnie przetestuje z koleżankami wasze napoje

  5. avatar martuniaaa pisze:

    I ja chętnie przetestuję. Kocham kawę :) <3

  6. avatar Paulinka_K pisze:

    Polecam swoją osobę i blog który prowadzę http://www.smaczneprzepisy.com.pl

  7. http://www.piernikowa-chata.blogspot.com/ Piernikowa do testów zawsze gotowa. Kocham kawę!

  8. avatar Oktawia pisze:

    Też byśmy chcieli testować – http://zopiniuj.bloog.pl/ :)

  9. BARDZO PROSZĘ O PRÓBKI.Jestem odpowiedzialną TESTERKĄ.

Dodaj komentarz