Syropy owocowe Oleofarm – moc zdrowych owoców!

24 lipca 2018, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

Syropy owocowe od lat zajmują kluczowe miejsce w domowych spiżarniach, kredensach i szafkach. Kojarzą się z dzieciństwem, przywołują w pamięci beztroskie chwile u babci, polne i leśne zbiory, a potem unoszący się w całym domu słodki zapach owocowego syropu.

 

Chcąc zachować te wspomnienia firma Oleofarm wprowadziła linię naturalnych syropów, które zawierają aż 55 proc. naturalnego soku owocowego lub soku z dodatkiem ekstraktu z lipy. Sok znajdujący się w produktach jest bezpośrednio wyciskany z owoców. Syropy nie zawierają koncentratu. W ich składzie znajduje się jedynie kilka podstawowych surowców – sok i cukier, a w przypadku syropu Malina z lipa – dodatkowo ekstrakt z lipy. Produkty nie zawierają konserwantów ani barwników, poddawane są tylko pasteryzacji – jest to zatem w pełni zdrowy i bezpieczny do spożycia produkt.

Malina – słodkie wzmocnienie odporności. Owoce maliny zawierają wiele antyoksydantów, wykazują aktywność przeciwzapalną i przeciwreumatyczną, działają przeciwdrobnoustrojowo.

Malina z lipą – wpływa na odporność i układ oddechowy. Kwiat lipy wykazuje właściwości napotne i przeciwzapalne, dlatego często stosowany jest przy przeziębieniach oraz stanach zapalnych oskrzeli.

Żurawina – skuteczna leczeniu i zapobieganiu infekcji dróg moczowych i pęcherza. Owoce żurawiny zawierają związki, które są antyoksydantami, wspomagaja leczenie zakażeń błony śluzowej żołądka.

Czarny bez – wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego. Owoce czarnego bzu uważane są za środek lekko przeczyszczający i napotny, dość często używane w stanach zapalenia żołądka i jelit, wykazują lekkie działanie przeciwbólowe.

Aronia – antidotum na choroby cywilizacyjne – nadciśnienie, miażdżycę i nowotwory. Owoce aronii, według licznych autorów, są najbogatszym zródłem polifenoli, wykazują zdolność chemoprewencyjną, mogą wpływa
pozytywnie na różne czynniki ryzyka chorób sercowo-naczyniowych, zapobiegają cukrzycy.

Czarna porzeczka – bogactwo witaminy C. Owoce czarnej porzeczki są bogatym zródłem flawonoidów, posiadają właściwości antyoksydacyjne, normalizują glikemię, ograniczają wzrost Helicobacter pylori oraz namnażanie wirusa grypy.

Wiśnia – reguluje ciśnienie krwi oraz opóźnia procesy starzenia. Owoce wiśni zawierają duże ilości kwasów owocowych i pektyny. Te słodko-kwaśne owoce są źródłem potasu, wapnia i magnezu. Wzmacniają pracę serca i chronią przed chorobami układu krążenia.

Dzika róża – niezwykle bogate źródło witaminy C. Popularna roślina pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego, przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Syropy owocowe Oleforam świetnie sprawdzą się jako dodatek do herbaty, deserów czy koktajli. Można też je rozcieńczać z wodą. Nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników, syropu glukozowo-fruktozowego, sztucznych aromatów i wzmacniaczy smaku.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺