Puree ziemniaczano-fasolowe

15 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonale komponuje się z wieprzowiną , wędlinami na gorąco i potrawami z grilla .

Czas : 30 minut

Składniki :

4 średnie ziemniaki ( najlepiej młode )

¾ puszki ziaren białej fasoli w zalewie ( puszka o objętości 400 g )

¼ puszki ziaren czerwonej fasoli w zalewie ( puszka objętości 400 g )

sól

pieprz biały mielony

2 łyżki masła

¼ szklanki słodkiej śmietanki 18 %

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .

Fasolę odcedzić ( a czerwoną dodatkowo przepłukać ) – podgrzać osobno.

Wymieszać ziemniaki z białą fasolą ( 1/3 objętości użytej pozostawić ) , dodać masło i śmietankę .Utłuc na gładkie puree ( można zmiłować lub użyć robota kuchennego ) .Doprawić do smaku solą i pieprzem .Delikatnie domieszać pozostałe ziarna .

file1271335960



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.