Biała zapiekana na puree ziemniaczano-fasolowym

15 kwietnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pomysł na podanie gotowanej lub pieczonej białej kiełbasy .

Czas : 30 minut

Składniki :

4 małe białe kiełbaski gotowane, parzone lub pieczone ( jak są duże to 2 )

1 łyżka oleju

1 ½ szklanki puree ziemniaczano-fasolowego

Foremkę do zapiekania natłuścić olejem .Wyłożyć puree ziemniaczano-fasolowe .W puree wcisnąć kiełbaski .

Piekarnik rozgrzać do 180 * C .Wstawić foremkę z zapiekanką i trzymać w piekarniku ok. 20 -30 minut ( zależy czy wstawia się ciepłą czy zimną zapiekankę ).

Wyjąć udekorować gałązkami koperku .

file1271335708



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz